Tko još voli jesen? – She

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Naškurilo se nešto jutros nebo…

Miriše na jugo, s jugom dolazi i kiša…

Pomislim, konačno, konačno će nam ona prava, iskrena jesen zakucati na vrata, konačno dolazi.

Ako nešto volim, onda volim jesen u svim onim njenim šarenim, veselim, a često i tmurnim bojama. Volim ono tmurno nebo, volim ono teško sivilo iznad glave, čak obožavam. Nedostaje mi ona odurna i divlja južina.

Rekla bih da sam danas konačno došla na svoje.

Ovo bablje ljeto se produžilo i više nego što je trebalo, svaki dan sunce i blještavilo, čudno, ali tolika količina svjetlosti me ponekad zna deprimirati, strašno me umara, iscrpljuje.

Duša mi čezne za ono malo tmurnih i svih dana, čeznem za malo kiše, čeznem za južinom…
Ali eto, konačno sam dočekala i došla na svoje, iako kažu ne zadugo, malo tmurnih dana pa onda opet sunce. Ok, preživjet ću, pomislim.

Fotografija Suncokreti na oblacima

Ako nešto volim onda volim jesen, uživam u njoj, uživam u svakom sivom oblaku, uživam u svakoj kapi kiše. Jesen je period kad bih svaki dan bila stalno vani, bilo gdje uopće nije bitno, samo da nisam doma. Strašno me čini sretnom i iskonski ispunjava to što se ljudi sve više povlače u svoje domove.

Uvijek jesen doživljavam kao period promjene, unutarnje metamorfoze, period gdje sve ono, kako u prirodi trulo otpada, tako negdje i u meni samoj – sve ono što ne valja odlazi, pada, ostaje iza mene…Veselim se tim promjenama, novim počecima, okrenutoj još jednoj novoj strani života koja za mene uvijek nekako počinje u jesenjem periodu.

Dobrodošla jeseni, ove godine sam te dugo čekala. Veselim ti se više nego ikada.

Jesenje vrijeme je vrijeme za neke nove odluke, nove početke i neku novu JA koja se uvijek budi u ovo tmurno jesenje vrijeme baš u trenutku kada se svijet polako sprema u mir i spokoj.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI