Zašto bi vaša tvrtka trebala biti na LinkedInu?

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Umrežavanje na profesionalnom polju i izgradnja karijere

Naime, vidjela sam često profile i stranice na ovoj mreži koje, nakon što se postave, ostanu prazne i na njima se dalje ne radi. LinkedIn je nastao 2003. godine kao mreža kojoj je cilj bio povezati korisnike na profesionalnom polju. Do danas je ta misija ostala ista. Naglasak je na umrežavanju i izgradnji karijera te razmjeni ideja među publikom.

Platforma omogućuje svojim članovima povezivanje i dijeljenje sadržaja s drugim stručnjacima, uključujući kolege, potencijalne poslodavce, poslovne partnere, konkurente, nove zaposlenike te kupce ili klijente.
LinkedIn bi stoga trebao biti dio vaše marketinške strategije koji se odnosi na društvene mreže kako biste povećali svijesti o vašem poduzeću ili vama kao stručnjaku, izgradili poslovnu mrežu i povećali broj potencijalnih klijenata te povećali prihode.

Ova društvena mreža vam omogućuje da:

  • privučete promet na svoju web stranicu
  • identificirate kvalitetne potencijalne klijente
  • podijelite svoju stručnost kroz sadržaj
  • proširite svoju mrežu.

LinkedIn je također odličan kanal za oglašavanje slobodnih radnih pozicija i privlačenje novih talenata u vašu tvrtku. Ovo su samo neki od razloga zašto je LinkedIn idealna platforma za sve tvrtke na tržištu. U nastavku teksta donosim vam nekoliko taktičkih načina na koje možete uključiti LinkedIn u svoju content strategiju na društvenim mrežama.

Povezano: Društvene mreže na kojima se isplati biti ove jeseni

LinkedIn profil i LinkedIn stranica

LinkedIn stranice i LinkedIn profili služe u različite svrhe. Stranice su javne i prvenstveno ih koriste tvrtke dok su profili privatni i koriste ih pojedinci.

Profil i stranica imaju svoje algoritme, ali različiti su alati pomoću kojih možete povećati svoju publiku.
LinkedIn stranice se mogu pratiti bez da šaljete zahtjeve za praćenje. To znači da kada LinkedIn korisnik podijeli vašu stranicu sa svojim pratiteljima, te će osobe moći pratiti vašu stranicu i odmah vidjeti sadržaj vaše tvrtke.

Mogu se pratiti i LinkedIn profili, ali ono što ih čini jedinstvenima je mogućnost individualnog, privatnog razgovora s osobama koje traže pristupanje vašoj mreži. Ako ste savjetnik, radite u izravnoj prodaji ili više volite individualno pristupiti svom poslu, htjet ćete imati LinkedIn profil kako biste iskoristili ovu značajku.
Oba ova LinkedIn entiteta mogu raditi zajedno kako bi stvorila vrhunski marketinški tijek rada. Na primjer, možete se navesti kao zaposlenik svoje tvrtke tako što ćete na svom osobnom profilu navesti ‘LinkedIn stranicu svoje tvrtke’ kao svog poslodavca. Na taj način, kada posjetitelj dođe na vaš profil, vidjet će i vašu stranicu.

Kombinirajte vrste sadržaja

Na LinkedInu ćete često vidjeti kraće, istaknute postove, ali i priče u duljoj formi koje plijene pozornost čitatelja jer se oni duže zadržavaju na vašoj stranici. Obje vrste postova trebale bi imati mjesto u vašem LinkedIn planu sadržaja.

Pišete li isključivo dugačke objave, to može postati zamorno jer ih vaša publika neće uvijek imati vremena pročitati. S druge strane, previše kratkih postova može izgledati kao nedostatak ideja i inspiracije zbog čega biste mogli djelovati manje autoritativno u vašoj poslovnoj niši.

Promjenom duljine vaših postova, dodavanjem slika i videozapisa, te popularnih anketa i dokumenata, vaš sadržaj će biti zanimljiviji i relevantan za vašu publiku.

Prema najnovijim podacima ankete na LinkedInu, u odnosu na ostale vrste sadržaja imaju čak 450% veći doseg! Odmah iza anketa su objave s fotografijama.

Povezano: Poboljšajte strategiju nastupa na društvenim mrežama – kalendar sadržaja

Objavljujte članke s bloga

Za razliku od Instagrama, LinkedInov algoritam podržava dijeljenje blogova i ostalih tekstova s web stranica. Nije baš da je zaljubljen u njih kao npr. u objave s fotografijama, ali sve dok sadržaj koji objavljujete ima vrijednost i bitan je za vašu publiku, LinkedInu ćete biti interesantni. To vrijedi i onda kada dijelite veze na sadržaj koji je tuđi.

Ako dijelite tuđi sadržaj i postavljate vezu izravno na njihovu web stranicu, nije loša ideja označiti ih u svom postu ili upotrijebiti njihov hashtag. Tako će oni moći podijeliti vaš post sa svojim pratiteljima, ili komentirati vaš post.

Koristite hashtagove

Hashtagovi se često koriste za dodavanje naglaska LinkedIn objavama, ali zapravo mogu promijeniti vašu marketinšku strategiju na bolje. Jednostavne fraze ili ključne riječi kojima prethodi simbol hashtaga omogućit će vam da se približite i dobijete novu publiku, ali i da se istaknete u vašoj industriji ili niši.

No, budite oprezni kod korištenja hashtaga jer ovdje ne vrijedi „Instagram hashtag pravilo“. Isto tako pripazite da ne koristite pogrešne hashtagove, jer to može smanjiti doseg vaših objava. Od 3 do pet hashtagova je sasvim dovoljno za jednu objavu.

Najbolje je da istražite hashtagove na LinkedInu da biste odabrali one koji su popularni te one koji su relevantni u vašem poslovanju. Nije na odmet da smislite i vaš vlastiti brendirani hashtag.

Neka vaš LinkedIn raspored objavljivanja bude dosljedan

LinkedIn je platforma na kojoj ne trebate objavljivati 24 sata dnevno. Ono što je potrebno je dosljednost!
Bez obzira objavljujete li svaki dan, svaki drugi dan ili čak jednom tjedno, vaša će zajednica na LinkedInu redovito očekivati vaš sadržaj. Tako ćete izgraditi povjerenje.

Odaberite raspored koji ima smisla za vaše poslovanje i pridržavajte ga se mjesec dana. Provjerite koji dani i vrijeme u danu daju najbolji angažman i učinite to dijelom svog rasporeda objavljivanja.

Nadam se da sam vam ovim tekstom pomogla donijeti odluku ako ste se pitali je li LinkedIn platforma za vas i promociju vaše tvrtke.

Povezano: Što je i čemu služi „poziv na akciju“?

www.dkabinet.com

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI