Zašto (ne)biste sutra trebali obući nešto ljubičasto?

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Slavimo sve i svašta. Stoga, nije iznenađujuće da postoji dan posvećen slavljenju svih divnih i čudnih fetiša. Treći petak u siječnju je Svjetski dan fetiša. Jasno, dok je legalan.

Svjetskim danom fetiša želi se potaknuti članove zajednice da budu otvoreniji u pogledu svojoj seksualnosti. Fetišizam se učestalo krivo tumači kao seksualna devijantnost, a posljedica toga može biti da osobe koje imaju neki fetiš vjeruju kako su njihove sklonosti čudne, krive ili čak odvratne. Nisu.

U fetišizmu, predmet žudnje nije nužno povezan sa seksom, međutim, fetiši podražuju seksualno uzbuđenje. Fetiši mogu biti dio zdravog i zabavnog seksualnog života za pojedince i parove, te činiti osnovu nekih seksualnih subkultura. Fetiš jest neživi predmet ili dio tijela koji je potreban da se postigne seksualno uzbuđenje.

I zato sutra obucite nešto ljubičasto! To omogućuje članovima fetiš zajednice da se međusobno prepoznaju dok se inače oblače dosadnjikavo, tj. ‘vanilla’. Zašto ljubičasto? Ljubičasta boja se koristi širom BDSM zajednice. Slogan ‘Perverznjaci nose ljubičastu’ kojeg je izrekao britanski zastupnik 2008. godine je promašio svoju svrhu, te je slučajno dao podršku BDSM zajednici!

Koji su neki od posebnijih fetiša i manje posebnijih fetiša?

Makrofilija: Pojedinci koje seksualno uzbuđuju divovi ili seksualne fantazije koje uključuju divove. Takve fantazije mogu uključivati i same makrofile koji se smanjuju pred osobom normalne veličine (muškarcem ili ženom).

Podofilija: Svima dobro poznati fetiš na stopala. On je jedan najčešći od fetiša.

Koprofilija: Uzbuđenje na izmet. Izmet uzbuđuje neke ljude. Jeste li ikad gledali film u kojem netko kaže svom partneru da se pokaka na njih? Što biste učinili da se nađete u ovoj situaciji?

Froterizam: Uzbuđenje zbog potajnog dodirivanja stranaca na prepunom mjestu. *khm khm* Ekipa s placa, gledamo vas.

Ksilofilija: Uzbuđenje na drvo. Ne ono ‘’drvo’’, već pravo drvo, u stilu stolara.

Hibristofilija: Seksualna sklonost prema ljudima problematičnog ponašanja. Od hibristofilija pate većinom žene pa tako često osjete seksualnu uzbuđenost prema nekom zatvoreniku. Kad malo bolje razmislimo, sve mi volimo pomalo zločeste dečke!

Stigiofilijia: Uzbuđenje na pomisao na pakao, vatru i prokletstvo. Ovo podiže uzrečicu ‘’Gori u paklu’’ na potpuno novu razinu.

Sploshing: Ako niste za bičeve i lance, uzmite, recimo, šlag i jagode… Wet and messy fetish (WAM), tako ga još zovu oblik je seksualnog fetišizma pri kojem se osoba uzbuđuje kada se obilne količine hrane nanose na golu kožu, lice ili odjeću.

Nytaimori: Fetiš najviše raširen u Japanu koji uključuje jedenje sushija s golog ženskog tijela. 

Pegging: Puno je češći nego li mi to mislimo. Dakle, žena na sebe pričvrsti umjetni penis zvan ‘strap-on’ i njime penetrira u svog partnera.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI