3 konkretne metode samorazvoja koje možete primijeniti već danas

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Pri onim kompliciranijim metodama često nećemo vidjeti uspjeh dok nam netko ne ukaže na “pogreške” koje radimo i propuste kojih u tom trenutku nismo svjesni. Pri takvim metodama uputnije je imati stručno vodstvo koje vas profesionalno vodi kroz promjenu.

Stižu mentalne tehnike koje možete primjenjivati već danas. Pomoću njih, posebno ako ih primjenjujete svaki dan, ili još bolje, više puta dnevno, s vremenom ćete osjećati daleko više mira, sklada i pozitivne energije.

Korisne metode samorazvoja

Tehnika “Tko sam ja bez briga”

Ovo je metoda koja nam pomaže prestati brinuti kada nas uhvati anksioznost, strahovi ili svakodnevna opterećenost. Svi mi imamo svoje misli koje nas svakodnevno opterećuju i more.

Zapitajte se – Tko sam ja bez briga?

  • pričekajte da vam dođe odgovor
  • doći će vam slika vas dok ste bezbrižni i sasvim sigurno, samopouzdano koračate svojom stazom bez imalo straha
  • u tom duhu nastavite dalje sa svojim danom. Ostanite u toj energiji osobe koja ne brine. Kada se negativne misli opet pojave, ponovite si to pitanje. Podsjetite se da je vaš zadatak kroz život koračati kao osoba bez briga. Većina njih su ionako samo izmišljene i nikada se ne dogode.
  • Brige su sastavni dio života i mogu se pojaviti, to je sasvim normalno. Zapitamo se samo – Tko sam ja bez briga? Tada dobijemo odgovor o svojoj istinskoj prirodi i istinskom ja. Mi smo došli na ovaj svijet da budemo bezbrižni i uživamo u životu, negdje putem to ponekad zaboravimo, ali se zato na ovaj način vraćamo svojim odgovorima.

Zapitajte se – Vodi li me ikamo “brinjenje” brige?

Pomažu li nam brige, vode li nas ikamo osim u negativne scenarije? To neka vam bude još jedna potpora i vjetar u leđa da svoje dane živite slobodno, vedro i sasvim bezbrižno.

Maštanje

Što češće zamišljajte lijepu budućnost, sve što vas raduje, posebice kada ne možete spavati, ali i inače. Jer sve ono što mislimo, zamišljamo i što osjetimo kao da je stvarno, po Zakonu privlačenja će nam se ostvariti.

Počnite zamišljati svoju budućnost, onakvu kakvu priželjkujete živjeti za nekoliko mjeseci ili godina.

Počnite zamišljati detalje svog budućeg života, more ako ga volite  i sve ono što vas čini sretnima te prije svega – emocionalno to proživite. Tada Zakon privlačenja funkcionira. Nije važno što radimo ili što si govorimo ako se pri tomu emocionalno ne osjećamo dobro. U životu bi nam trebalo biti najvažnije da se mi osjećamo sretno, da smo radosni i prožeti pozitivnim emocijama.

Upravo nas mašta vodi na mjesta na kojima želimo biti i odlično je da o njima mislimo. Često i redovno zamišljajmo ljude kakve želimo upoznati i događaje koje želimo doživjeti. Mašta i zamišljanje mijenjaju naše emocije u one pozitivne, onakve kakve želimo imati te kojima težimo. Samim time naša se vibracija mijenja te po Zakonu privlačenja počinjemo prizivati manifestacije o kojima mislimo.

Povezano: Zašto je sanjarenje dobro i kako ga (ponovo) početi prakticirati

Tehnika vedrog spavanja

Utonuti u san na pravi način čini razliku. U san ćemo utonuti s mislima koje su nam se vrtjele glavom prije nego smo zaspali. Stoga je važno voditi brigu o mislima koje imamo prije nego zaspemo.

Zamišljajte nešto lijepo 10 minuta prije nego utonete u san.

Svaku večer prije spavanje mislimo o nečemu. Većina nas ima naviku razmišljati o onomu što ne voli ili čega se grozi. Ljudi prije spavanja misle o onomu što ih tišti i brine. Kao mantru, kao naviku, vrtimo filmove od jučer i brige vezane za sutra. Odlučimo stoga da nam pređe u naviku zaspati s lijepim mislima.

Razmislite što bi vas radovalo i veselilo. Tada počnite misliti o tomu. Može to biti bilo što, što volite. Umjesto na brige – fokusirajte se na zamišljanje budućnosti. Mislite o svojim najluđim željama i zamišljajte da su stvarne. Da ste, primjerice, osvojili vrh najviše planine ili da uživate s voljenim partnerom negdje na Bahamima. Sve o čemu intenzivno mislimo s vremenom postane naša stvarnost. Mislite stoga lijepe misli i imajte fokus na njih.

Ako imate fokus na one negativne, puno je izglednije da će se negativne i obistiniti.

Pustite stoga i tijekom dana, a ne samo prije spavanja, mašti na volju i mislite o onomu:

  • što ste lijepoga doživjeli toga dana
  • o svojim najskrivenijim željama i maštajte da su se obistinile. Zamislite da ste kraljevna, imate milijun dolara ili posao iz snova
  • o pozitivnim aspektima svog života. Prisjetite se kako ste završili taj fakultet, osvojili tu ženu ili muškarca, započeli novi hobi koji je uspješan ili se usudili pitati povišicu. Zamislite kako se to sve divno obistinilo i budite zahvalni jer je nekoć to bio samo san, a ipak je postao stvarnost
  • budite svjesni da mnogo onoga što je sada samo san s vremenom može postati realno. Budite sretni jer imate tu spoznaju. Ona će vam dati vjetar u leđa za dane koji dolaze
  • meditirajte ili koristite tehniku opuštanja. Pustite misli da prolaze. Normalno je da ih imate. Vi se samo fokusirajte na topli krevet, zrak koji udišete ili miris svijeće koja vam gori u blizini. Osluškujte tišinu ili zvukove koji vas okružuju. Uživajte ovdje i sada. U toplini svog kreveta i sretnim mislima prije nego utonete u snove

Sve na što smo fokusirani samo raste. Stoga je od samokritičnosti ili fokusa na negativno uvijek daleko uputnije fokusirati se i davati sebi afirmacije vezano za ono što imamo. Kada promotrimo to, razmišljamo o svojim željama iako se još nisu ostvarile, mijenjamo svoje emocije na pozitivne. Uvijek kada mislite o nečemu što želite (a to još nemate) uživajte u svojim mislima znajući da time vibrirate i privlačite svoje želje.

To je daleko bolje nego žaliti za time što nešto ili nekoga nemate. Bolje ćete se osjećati uživajući u svojim željama i mašti. Naš mozak ionako ne razlikuje da li se misao stvarno događa ili ne. On samo voli prizore Bahama, obilja, zdravlja, meditaciju i dakako – biti bez briga. Stoga svom mozgu i sami sebi upravo to i priuštite.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI