3 navike bogatih i uspješnih žena čiji primjer želimo slijediti

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Navike bogatih koje će vam pomoći na putu do uspjeha

Navike bogatih žena su upravo to – navike. Kao što smo navikli piti kavu, jesti zdravo ili nezdravo, trošiti više nego zarađujemo… tako možemo steći bilo koju naviku. Stoga je mudro odabrati one koje nam služe i čine život kvalitetnijim.

Troše manje nego što zarade

Koliko je ovo pravilo važno govori činjenica da se preporučuje i kada imate 100 kn, kao i milijun. Računica je uvijek ista, poput one da za mršavljenje trošite više kalorija nego što unosite. Ovo je najjednostavniji put do bogatstva, ali često i najteži. Razlog je u tome što živimo u materijalnom društvu u kojem je ponekad teško biti minimalist i štediša. No često su najbogatiji ljudi oni koji žive najveći balans. Ne nose “vrišteće” modne komade niti imaju najnovije mobitele i automobile. To ćete rijetko vidjeti kod milijunaša, posebice onih koji su sami stvarali svoje bogatstvo od nule. Stoga – bilo da želite biti nova milijunašica ili samo uštedjeti za nešto važno, trošite manje nego zarađujete.

Novac ne čuvaju “u čarapi”

“Volim svoj novac tamo gdje ga mogu vidjeti – u ormaru” slavna je izreka Carrie Bradshaw i referenca za ormar prepun modnih komada. Iako možda simpatično kada ste mladi i radite prvi posao, ovakav mindset neće vas odvesti daleko. Financijski neovisne i uspješne žene svoj novac ne drže kod kuće “u čarapi”. Ne drže ga čak ni u oročenoj štednji. One ga investiraju. Naravno, investiranje je cijeli jedan svijet u koji morate ući educirani ili uz vodstvo stručnjaka.  No ako imate neki višak novaca koji ste spremni uložiti, ne odgađajte i krenite. Ako nemate – neka vam to bude cilj. Uštedjeti dovoljno za “crne dane” plus za ulaganje.

Krenite od manjih iznosa, a mogućnosti su neograničene, posebice u današnje doba. Osim investiranja u tom smislu, istražite i tržište nekretnina. Ultimativni cilj u narednih nekoliko godina trebao bi biti: prihodi iz više izvora koji vam pristižu čak i dok ništa ne radite. Da, moguće je! Ako mislite da nije, poradite na svojim uvjerenjima prije svega i tako si ubrzajte put do uspjeha.

Znaju da je stagnacija zapravo kretanje unatrag

Uspješne žene nikada ne staju. One znaju da je stagnacija kretanje unatrag, a ne “pauza”. Konstantno ulažu u nova znanja koja će im donijeti nove izvore prihoda uz koje će moći raditi nove investicije. To je zlatni krug uspješnosti koji rade dok ne postignu željeni cilj. A većina ih ne stane čak ni onda. I to ne znači da cijeli život morate “juriti” za novcem. Odredite koliko želite mjesečno trošiti i zarađivati te što želite raditi u životu kada više ne morate razmišljati o financijama. Obično to uključuje putovanja, edukacije, obitelj, pomaganje drugima. Odredite koje su vam žene uzori, slijedite navike bogatih i učite iz njihovih pogrešaka.

Neke od uspješnih žena koje su same stekle bogatstvo i o kojima vrijedi znati više:

Yoshiko Shinohara – prva žena u Japanu koja je sama stekla svoje bogatstvo, točnije vrtoglavih milijardu dolara. Danas je u svojim 80-tima, a zaslužna je za procvat ženskog poduzetništva u svojoj zemlji, sve kroz agenciju za zapošljavanje koju je osnovala.

Doris Fisher – nakon što je njezin suprug imao problema s pronalaženjem traperica koje su savršeni fit – odlučili su zajedno osnovati vlastitu tvrtku. Zajedno su skupili početni kapital i otvorili prvu Gap trgovinu, a osim traperica prodavali su i – glazbu.

Linda Alvarado – osnivačica je i CEO građevinske tvrtke za čiji su početni kapital njezini roditelji stavili kuću pod hipoteku. Rizik se isplatio jer je Lindin biznis ubrzo procvao, a zajedno sa suprugom kupila je i nekoliko lanaca poznatog Taco Bell fast fooda.

Povezano: 3 inspirativne žene koje su bile ispred svog vremena

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI