3 stvari koje uspješni parovi rade na kraju svakoga dana

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


3 stvari koje uspješni parovi rade na kraju svakoga dana

Kratki check in

Ukoliko oba partnera rade, a uz to imaju i djecu, ljubimce i bilo koje druge obaveze i aktivnosti, zaista je ponekad teško odvojiti kvalitetno vrijeme za razgovor. Kraj dana čini se kao najbolje vrijeme za trenutke ponovnog povezivanja. Bilo da je to u 5 popodne ili ponoć, uspješni parovi pronaći će vrijeme koje im najbolje odgovara. Napravite vlastiti ritual u vrijeme koje vam oboma odgovara, pripremite kavu, čaj ili čašu vina, omiljeni kolač ili grickalice. Isključite sve ekrane i uključite svoju pozornost jednog prema drugome. Pričajte o svome danu, planovima, željama. Ne propustite se zahvaliti ili pohvaliti partnera ako je učinio za vas nešto važno ili podijeliti trenutke na koje ste danas bili ponosni. Ovi mali “check in-ovi” ne bi trebali biti logistički sastanci oko obaveza već vrijeme u kojem ćete se posvetiti jedan drugome.

Zajednička aktivnost ili hobi

Naravno, to može uključivati gledanje filmova ili serija, no moramo priznati da barem jedan od partnera obično “ubaci” i skrolanje po mobitelu, a pozornost vam je posvećena na sve samo ne na osobu kraj vas. Stoga je kraj dana idealan za neku zajedničku aktivnost koja može biti kratka poput toplog tuša, šetnje, kave. Ili kućnog treninga, slaganja puzzli, rješavanja kviza. Može biti uvijek ista ili različita. Za početak odvojite vrijem jednom tjedno te povećavajte druženja, važno je krenuti! Nakon nekog vremena vidjet ćete da vam nedostaje “ono nešto” što je samo vaše i da ne želite preskočiti ni jedan susret.

Odlazak na spavanje u isto vrijeme

Uspješni parovi znaju da je u užurbanoj svakodnevici svaki zajednički trenutak mira vrlo dragocjen. Odlazak na spavanje u isto vrijeme jednostavna je aktivnost koja učvršćuje odnos, pruža vam sigurnost, a i osigurava dobar san. Znamo koliko primamljivo može biti binganje serije kada svi ukućani napokon zaspu, no barem nekoliko puta tjedno ekrane zamijenite zajedničkim spavanjem. Trenuci nježnosti i sneni razgovori nešto su što će vam pružiti posebnu energiju s kojom ćete se ujutro probuditi i tako krenuti u dan odmorni i pozitivni.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI