5 stvari koje elegantna dama nikada ne bi odjenula

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Modne kombinacije koje elegantna dama izbjegava

Elegantna dama ona je koja ostavlja odličan prvi dojam, drži se određenih smjernica ponašanja i puna je samopouzdanja. Taj dojam upotpunjuje ono što odjene. Želite li ostaviti elegantan dojam, Anna Bey, vlasnica škole elegancije savjetuje što nikako ne biste trebali odijevati.

Povezano: Bonton za žene – ovo su pravila ponašanja kojih se elegantne dame uvijek drže

Sportsku odjeću izvan teretane

Iako izuzetno udobna i praktična, odjeća poput yoga ili sportskih tajica i trenirka trebala bi biti rezervirana samo za vježbanje. Prava elegantna dama tako nešto neće odjenuti za obavljanje obaveza po gradu pa čak niti za daleki put avionom ili automobilom. Anna objašnjava kako postoji brojna druga odjeća koja je također elegantna, a nije sportska. “Yoga hlače su za sport, ne za svakodnevni život” objašnjava i dodaje kako su “ljudi postali lijeni, ne žele odjenuti odgovarajuću odjeću, srediti kosu i izgledati reprezentativno”. Tomu je zasigurno pridonio i rad te život u kući uslijed pandemije. Vrijeme je da se vratimo sebi, a trenirku i tajice ostavimo tamo gdje im je mjesto.

Bandage haljine

Pojavile su se 2013. godine i iako više nisu popularne kao nekad, još uvijek su vrlo prisutne. Predstavljaju jednostavno i udobno rješenje za prilike koje zahtijevaju ljepše izdanje, iako možda nemate volje za uređivanjem. Osim što više nisu “u modi”, otkrivaju veliki dio tijela, što nikako nije elegantno. Obično imaju veliki izrez kod dekoltea, ponekad i na leđima, a uz to su i kratke, “mini” stila. Čak i da nabavite najskuplju i najelegantniju verziju bandage haljine, nećete se proslaviti kao “elegantna dama”. Čak suprotno, takva haljina narušit će cjelokupnu vašu pojavu. Umjesto toga radije birajte haljine šivane po mjeri, koje otkrivaju ili noge ili gornji dio tijela i koje su besprijekorno ispeglane.

 

Poderane traperice

Iako su gotovo stalno u modi, nikada nisu i neće biti elegantne. Posebice oni modeli koji imaju puno izreza. “Izgledaju jeftino, otrcano i nimalo sofisticirano” iskreno objašnjava Anna. Naravno, postoji velik broj pobornica poderanih traperica diljem svijeta i ako je to vaš stil, nemojte ih prestati nositi. No ako želite zablistati u elegantnom izdanju ili se svakodnevno okrenuti više elegantnim kombinacijama, ovakve traperice maknite iz ormara. Uz njih dodaje kako biste trebali izbjegavati i traper vruće hlačice koje se nose ljeti. Bolja opcija su bijele ili bež hlače od drugih materijala.

Istrošene torbice ili obuću

Teško je rastati se od omiljene torbice ili tenisica. Posebice ako primijetite da su malo poderane, ali recimo da to nije jako vidljivo. Lako je tada odlučiti iznositi ih još samo malo. No, biti elegantna dama znači da je cijeli outfit, od glave do pete skladan i otmjen. Torbica kojoj je ispucala koža ili se izvukla nit to nije. Kao ni cipele s ogrebotinama, kako god sitne bile. Torbica je za žene statusni simbol. Bez obzira bila skupa ili jeftinija, ako je iznošena, narušit će cijeli outfit.

Majice s printom crtanih likova

Kada odjenete majicu s likom iz omiljenog crtića ili haljinu s printom leptirića ili flamingosa, ne ostavljate elegantan dojam. A ako želite biti elegantna dama, takav print trebali biste izbjegavati čak i na casual odjeći poput pidžame ili kućnih izdanja. No, ako im nikako ne možete odoljeti, onda ih je bolje birati za takve kombinacije umjesto onih koje nosite na posao ili u grad.

 





Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI