5 trikova uz koje će vaš dom izgledati elegantno i skupocjeno

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Elegantan i skupocjen dom na budžetu

Ne postoji jedna definicija za elegantan dom. Za nekoga je to minimalističko uređenje, za druge skupocjeni namještaj ili možda statement luster. No, postoje neki trikovi koji će svaki dom učiniti više elegantnim i dati mu skupocjeni dojam. Ti detalji u pravilu ne koštaju puno, a čine veliku razliku.

Oversized ogledala

Osim što vizualno povećavaju svaki prostor, korisna su za svakodnevnu uporabu, a ujedno i vrlo elegantna. Možete se poigrati detaljima i prilagoditi ih svome stilu. Odaberite oštre rubove bez okvira, elegantne ovalne kombinacije ili naslonite veliko ogledalo na zid umjesto da ga objesite. Neki dizajneri interijera predlažu slaganje više manjih ogledala različitih oblika koji zajedno s neobičnim policama čine zanimljiv kutak svakog doma.

 

Vaze i slični dodaci

Velika otmjena vaza, neobična skulptura ili pozlaćeni kipić za vaš dom će učiniti čuda. Najbolje od svega je što ovakve stvari možete pronaći na buvljacima i sličnim mjestima gdje nećete potrošiti puno novaca. Takav jedan dodatak dovoljan je da uljepša svaku prostoriju, a štedi mjesto i čišćenje prašine od puno malih ukrasa. Možete ih držati na zasebnim policama ili elementima, a glomaznije komade i na podu. Ako niste tip za ukrase, elegantan dom postići ćete i umjetničkim slikama. Što neobičnije – to bolje! Postavite ih na glavni zid u dnevnom boravku, a za dodatni WOW dojam možete ugraditi i malo svijetlo iznad njih.

Povezano: Radite ovih 5 stvari ako želite da vam dom uvijek izgleda čisto

Podne lampe

Nakratko je izgledalo kao da su “izašle iz mode”, no podne lampe popularnije su no ikad. Posebice one industrijskog stila, pomalo zaobljene ili predimenzionalne. Izbjegavajte one obučene u papir, birajte čiste linije. Super je što većina njih dolazi s LED svijetlom pa ih slobodno koristite kad god poželite. Uz lampu stavite statement fotelju i policu s fora knjigama i imate svoj kutak za čitanje!

 

Indirektna svijetla

Svijetla su jako bitna za “cozy” atmosferu svake prostorije, a strateški postavljena ostavljaju dojam elegantnog doma. Ako imate stepenice, ugradite diskretna svijetla ispod njih, a još bolje ako se pale na senzor. Svijetla će lijepo izgledati i ispod kuhinjskih elemenata ili uz rub plafona. Birajte nježnu bijelu boju i ravne LED lampe/trakice za još bolji dojam. Sve popularnija su i svijetla koja se ugrade iza statement ogledala, čime svaka prostorija zaista dolazi do izražaja.

 

Važnost zavjesa

Jedan od razloga zašto volimo hotelske sobe su upravo velike, teške, raskošne zavjese. Uvijek su u tonu sobe i utječu na cjelokupan dojam, zar ne? Iako zavjese nisu mala investicija, važno je odabrati prave za vaš dom. Ne morate ih imati na svim prozorima, ako to nije vaš stil, no barem na jednom djelu bi bilo dobro. Pripazite na materijal, boju i način održavanja. Ako se radi o spavaćoj sobi, pripazite da dobro sakrivaju jutarnje sunce kako biste imali bezbrižan san ili odaberite dvostruku vodilicu za svijetle i tamne zavjese. Općenito je dobro u svakoj prostoriji kombinirati 3 – 4 boje kako biste zadržali sklad i estetiku.

Source link

Autor

PODIJELI