8 Feng Shui savjeta za dobrodošlicu ljubavi u spavaću sobu

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Spavaća soba je ključno mjesto u kojem se parovi povezuju jedno s drugim i opuštaju. Nakon što je večera poslužena i natočeno vino na ovo Valentinovo, lijepo bi bilo čarobnu moć romantike prenijeti i u spavaću sobu.

Imajući to na umu, stručnjaci za interijere u Essential Livingu naveli su neke korisne feng shui savjete za dobrodošlicu ljubavi u spavaću sobu.

Postavite krevet u sredinu

Kako biste izbjegli da se vi i vaš partner osjećate zarobljeni, pobrinite se da je krevet smješten u sredini, a ne u kutu sobe. Krevet je srce spavaće sobe. Što je još važnije, svaka će se aktivnost osjećati mnogo intimnije kada je krevet postavljen u sredinu, a ne skriven.

Urednost

Nitko ne želi završiti romantičnu noć ulaskom u neurednu sobu, a da ne spominjemo da će neuredna soba povećati razinu stresa. Kako biste stvorili romantičnu atmosferu, uklonite sav namještaj ili predmete koji bi vas mogli ometati.

Televizija, računala ili radni prostor u spavaćoj sobi mogu nas lako odvratiti od odmora, ali i od romantike. Zapravo nas istovremeno drže budnima i isisavaju energiju iz naših tijela.

Crveni detalji

Pokušajte u spavaću sobu unijeti crvene detalje. Možda nećete moći unijeti bezbroj crvenih latica ruže, ali zasigurno možete pronaći mali, crveni sag ili sjenilo lampe.
Nemojte pretjerati, jer možete na kraju stvoriti previše odvažne i intenzivne atmosfere. I pojačati očekivanja!

Istaknite fotografije

Na dan koji je posvećen ljubavi koju vi i vaš partner imate jedno prema drugome, nemojte se bojati izvaditi suvenire. Primjerice, fotografija sa zajedničkog izleta, s vjenčanja…

Možda bi bilo dobro ukloniti fotografije prijatelja i obitelji iz svoje sobe, barem na valentinovsku noć, jer bi mogli osjećati kao da je narušena vaša privatnost.

Zatvorite zavjese

Kada je u pitanju intimnost u spavaćoj sobi, važno je da parovi osjete da se zaista mogu isključiti iz vanjskog svijeta i usredotočiti se jedno na drugo. Zatvaranje zavjesa u spavaćoj sobi može biti koristan način da se to postigne i da se pozornost usmjeri na atmosferu sobe – kao i jedno na drugo.

Provjerite da ogledalo nije okrenuto prema krevetu

Nadovezujući se na pojam privatnosti, jedno od zlatnih pravila spavaće sobe Feng Shui je da ogledalo nikada ne gleda prema krevetu. Kada je riječ o intimnim odnosima u krevetu, gledanje vašeg odraza i odraza vašeg partnera može izazvati osjećaj da vas gleda netko treći. Iako će nekima ovo moguće biti uzbudljiva zamisao, nekima može biti neugodno.

Shutterstock

Dobrodošle su sobne biljke

Od pročišćavanja zraka do poticanja smirenosti, biljke pružaju energiju životnom prostoru. Štoviše, postoje biljke koje odišu ljubavlju i romantikom. Ako ih postavite na noćni ormarić ili u kut sobe, to će potaknuti atmosferu i dovesti vas u romantično raspoloženje.

Filodendron je vrlo nezahtjevna biljka za uzgoj pa je idealna za početnike i one koji ne borave puno kod kuće. Poželjan je u spavaćoj sobi zbog toga što apsorbiraju otrove ksilen i formaldehid. Isto tako, filodendron pomaže u održavanju vlage u prostoru.

Uključite ‘Yin’ energiju

Na kraju, ali ne i najmanje važno, nemojte zaboraviti ugraditi ‘Yin’ energiju. Ova vrsta energije njeguje senzualnost i opuštenost – nešto što je spavaćoj sobi potrebno ovog Valentinova.

Od svijeća do mekih, debelih jastuka, pa čak i umirujuće glazbe, postoji toliko mnogo stvari koje možete staviti u spavaću sobu kako biste promovirali Yin energije.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI