Dekorativno bojenje zidova

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Dekorativno bojenje zidova stylish uzorcima i teksturama

Poznato je da se kod uređenja interijera posebna pozornost posvećuje odabiru namještaja kojim se ispunjava prostor. Većina nas zaboravlja koliko naši zidovi mogu utjecati na kompletan vizualni dojam. Odgovor na brojne nedoumice oko uređenja je upravo dekorativno bojenje zidova. Kombinacijom zanimljivih dekorativnih tehnika zidnog bojenja i vaših omiljenih boja možete stvoriti upečatljive naglašene zidove u svome domu ili poslovnom prostoru.

Boje su vrlo važan element uređenja interijera. Imaju moć utjecati na raspoloženje i kompletan dojam. Pojačavaju osjećaje koje želite pobuditi u sebi i prenose vaš jedinstveni stil. Teksture na zidovima su učinkovitije od većine drugih ukrasnih elemenata.

Ako želite napraviti promjenu, a ne znate kako najjednostavnije unijeti osvježenje u interijer, ponekad je dovoljno ne tražiti dalje od svojih zidova. Možete obojiti cijelu prostoriju u neku od dekorativnih boja ili naglasiti pojedine zidove ili njihove dijelove. Bez obzira hoćete li se odlučiti za neki od živopisnih uzoraka u boji ili za neutralniji zid, vaša će prostorija definitivno biti dinamičnija.

Dekorativno bojenje zidova u spavacoj sobi

Dekorativno bojenje zidova u kupaonici

 

Teksture i tonovi koji će svaki prostor učiniti posebnim i ugodnim

Dekorativne boje su pogodne za različite ambijente. Sve je zastupljenija njihova primjena u kuhinjama i kupaonicama u kojima se nanosi umjesto pločica. Vijek trajanja ovih premaza je izuzetno dug. Većinom su perivi i paropropusni, a proizvođači nastoje dekorativne boje praviti od prirodnih materijala kako bi bile ekološki čiste. Premazane površine su jednostavne za održavanje, a mogu se i prebojiti bojom na bazi vode.

priča na ziduZidne tehnike bojenja mogu zidovima dati teksturu i stil prema želji. Jedan običan zid mogu pretvoriti u prekrasnu priču. Na raspolaganju je uistinu puno uzoraka za odabir najboljeg za vaš projekt.

Tradicionalno, moderna shema boja je neutralna. Neutralne boje su ostale primarna paleta, no upotreba naglašenih boja postala je sve češća. Dekorativne boje mogu se nanositi na površine kao što su beton, gips, drvo, željezo, PVC, staklo, lake legure. Važno je prije bojenja površinu kvalitetno pripremiti. Birajući teksture i tonove svaki prostor može postati poseban i ugodan. Ako volite starine i inspiriraju vas stare seoske kuće i rustikalno uređen dom vaš je izbor, postoje odlična rješenja i za vas. Na raspolaganju su premazi koji unose dojmove stare ruralne kuće iz doba renesansne Italije.

Ljubitelji urbanog i industrijskog stila mogu odabrati premaze koji u dom unose izgled betona u različitim varijantama. Savršeno se uklapa u moderne interijere.

Unikatni tonovi i preljevi, efekt mramora, efekt kamena, biserni preljevi, metalik završne obrade, animal uzorci, na raspolaganju su vam brojni tonovi i teksture koje se nanose različitim tehnikama bojenja.
Vjerujemo da ste već dobili ideje za uređenje ili preuređenje svojih privatnih ili poslovnih prostora i da ćete dekorativno bojenje zidova uzeti u obzir kao jednu od mogućnosti za stvaranje impresivnih interijera.

dekorativni uzorak na zidu

Profesionalna izvedba

Ako volite biti sam svoj majstor, možete se odlučiti za samostalno dekorativno bojenje zidova. Uvijek je pametnija i jednostavnija odluka prepustiti radove u ruke profesionalaca kako biste izbjegli lošu izvedbu i neželjene rezultate.

Za vrhunske rezultate obratite se ambicioznom timu s dugogodišnjim radnim iskustvom iz tvrtke Schwarz weiß interijeri. Tvrtka je specijalizirana za izvođenje završnih građevinskih radova. S ovom stručnom ekipom dogovorite sve detalje projekta, a na vama je da uživate u svom novouređenom prostoru.

Povezano: Moderno uređenje interijera za uživanje u intimi svoga doma





Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI