4 pitanja o kojima trebate razmisliti kada poželite odustati

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Odustajanje može biti i dobro

Odustajanje može biti dobro ako to prvotno i nije bio vaš pravi cilj – cilj koji ste si sami postavili i odlučili putovati prema njemu! U svakom slučaju, prije nego što odlučite odustati, analizirajte situaciju, razmislite o ova četiri pitanja.

Sjetite se zašto ste uopće krenuli

Život je puno više od postavljanja i ostvarivanja ciljeva! Ili ipak nije? Ako na ciljeve gledate kao na moranja, kao na matematičku slagalicu ili mehaničko putovanje životom – zašto ih onda postavljate? Ako zapravo bolje razmotrite, život je sastavljen od ciljeva i putovanja k ostvarenju istih! Poanta je u tome da znate putovati, da se znate radovati, uživati u trenutku i na put ponijeti točno što vam treba, a to samo vi možete znati odnosno spoznati! Pa, zašto ste sjeli u taj vlak koji putuje k cilju? Možete li se sjetiti s kojom namjerom i kako ste se tad osjećali? Vratite se toj prvotnoj ideji, ushićenju, uzbuđenju, radosti, iščekivanju i mislima koje su vas vodile! Sjetite se zašto ste krenuli i neka vas to motivira. Zadržite se u tom stanju i osvijestite koliko vam je taj put važan!

Od čega zapravo odustajete

Dogode se ti trenuci da postane teško, da naiđete na prepreke, da poželite odustati od svog putovanja, izići na sljedećoj stanici! No, kamo onda – vratiti se nazad ili ostati gdje jeste? Ako se vratite nazad, nećete se vratiti isti, već s novim iskustvom u sebi. Razmislite odustajete li jer se osjećate opterećeni zbog nečeg drugog, odustajete li jer je stvarno težak put ili jer se bojite neizvjesnosti koju put donosi. Razmislite li odustajete li od puta, sebe ili loših uvjeta! Možda je dovoljna promjena perspektive, drugačiji pogled na okolnosti putovanja ili je potrebno promijeniti vlak! Budite kreativni, maštoviti, usporite ako je potrebno, ali od svojih ciljeva i sebe ne odustajte! S razlogom su postavljeni i neka vas ta motivacija i emocija vode cijelim putem!

Što ćete dobiti ako odustanete

Što za vas donosi odustajanje? Koje dobrobiti i benefite? Radi li se o odmoru, opuštenosti, smanjenju pritiska oko ostvarenja cilja? Naime, putem se isto možete odmoriti, zastati, usporiti i promjenom perspektive smanjiti stres i pritisak koji možda osjećate! Odustajanje može biti i dobro. Ono sa sobom nosi novo iskustvo iz kojeg izlazite drugačiji. Odustajanje može biti dobro ako to prvotno i nije bio vaš pravi cilj – cilj koji ste si sami postavili i odlučili putovati prema njemu! Odustajanje donosi i prekid putovanja pa bi bilo dobro razmotriti što time dobivate! Vratite se prvim dvjema postavkama i razmislite zašto je dobro odustati ili ustrajati. Kako biste se osjećali da odustanete?

Što ćete dobiti ako ustrajete

Ustrajanje će vas dovesti do cilja i putem oblikovati, dati vam nova iskustva, spoznaje, znanja, misli, emocije! Ustrajanjem radite na samopouzdanju, na samopoštovanju, na pozitivnom vrednovanju sebe i svojih ciljeva! Ustrajanje vas čini hrabrima i uspješnima! Kako biste se osjećali da ustrajete, što to znači za vas, što vam to donosi? Ustrajanje ljude čini hrabrima i jedinstvenima, posebnima i unikatnima u čarobnom putovanju kroz život!

Ustrajte, živite, putujte svojim ciljevima, susrećite prepreke i svladavajte ih! Spoznaja da je putovanje niz izazova i uspjeha upravo te izazove i prepreke pretvara u uspjehe! Budite uspješan i zadovoljan putnik u vlaku svog života!

Povezano: Zašto bi svaki dobar vođa trebao biti upoznat s mindfulness tehnikama





Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI