Ako još uvijek ne znate koja je vaša životna strast, ovi koraci vode do odgovora!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Uz ove korake saznajte koja je vaša životna strast

Životna strast često se otkriva još u djetinjstvu, ali bilo da je otkrijete s 5 ili 85 godina, nikada nije kasno. Naravno, što je ranije otkrijete, naučit ćete veliku stvar o sebi, a možda i poduzeti neke korake koje prije ne biste. Ako niste odrastali u okruženju koje je poticalo istraživanje, pokušaje, pogreške i traganje za strašću, možda mislite da je ni nemate. No svatko od nas posjeduje svoju. Ona ne mora biti glamurozna ni velika. Važno je to da vas čini sretnima i kada biste se bavili upravo njome, imali biste osjećaj da istinski živite. A evo kako doći do nje (ili provjeriti jeste li je zaista našli).

Pitajte se prava pitanja

Ako stanete i pitate se “koja je moja strast” odgovor će vjerojatno teže doći. Trik je ići “zaobilaznim” putem uz drugačija pitanja koja će vas naposljetku dovesti do odgovora. Pitanja poput…

  • Što me toliko okupira da niti ne pogledam na mobitel?
  • Što sam voljela raditi u djetinjstvu?
  • Što bi radila kad bi znala da ću uspjeti i da novac nije problem?
  • Kada mi vrijeme “leti”?

Naime, možda se volite lijepo odjenuti i pratiti modne ikone na Instagramu, no to ne znači da je moda vaša životna strast. Ili rado skuhate fora recept s Tik Toka, ali vaša karijera nije vezana uz gastro strasti. Strast je više od toga da nešto volite. Kada radite ono oko čega ste istinski strastveni vrijeme ne postoji, možete raditi satima bez umora, štoviše osjećate se puni energije.

Poduzmite male korake

Kada vam dođu odgovori na gornja pitanja, vrijeme je za poduzimanje akcije. Ne morate odmah razmišljati da je kasno ili nemoguće ostvariti ono što ste dobili kao odgovor. Akcije su važne, zbog sebe samih, a i nikada ne znate gdje vas mogu odvesti. Stoga krenite u poduzimanje malih koraka na temelju dobivenih odgovora. Ako ste shvatili da uživate u crtanju, pisanju, slikanju… nabavite sitnu opremu i odvojite svaki tjedan vrijeme za to. Možda ste kao odgovor dobili želju za vlastitim biznisom? Odmah pronađite ljude koji se bave onime što vas zanima i probajte dogovoriti kavu ili online susret. LinkedIn je odličan za to, a ovdje smo pisali kako se umrežavati putem njega.

Dopustite strasti da raste

Ili da se mijenja. Možda ćete shvatiti da se ono u čemu ste uživali kao dijete djelomično slaže s onim što danas radite ili volite raditi. Kako se vi mjenajte kroz život i vaše strasti ne moraju biti iste. Stoga se nemojte grčevito držati za njih. Radije se svakih nekoliko godina preispitajte gdje ste, jeste li sretni i kamo želite ići / što želite raditi.

Uvijek obratite pažnju na stvari koje volite raditi i koje vas vesele, hobiji su često povezani s vašom strašću. Važno je da o svemu promislite, ali ne razmišljate konstantno. Djelujte u smjeru onoga što volite  i vidjet ćete kako se ljudi, prilike i trenuci jednostavno događaju.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI