Bijela kupaonica sa stilom i karakterom

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Bijela kupaonica uz 100 nijansi bijele

Jeste li se ikad zapitali zašto je bijela boja toliko popularna u kupaonici i shvatili da ova boja ne mora uvijek izgledati jednako? Svatko tko je ikada pogledao paletu bijelih boja zna da bijela ima mnogo nijansi. Postoji oko 100 nijansi bijele. Opcije uključuju staru bijelu, polarno bijelu, bijelu boju bjelokosti i još mnoge druge – gotovo ćete sigurno u jednom trenutku naići na opis „alpsko bijela”.

Alpsko bijela: koja je to boja?

Alpsko bijela malo je toplija bijela nijansa posebno dizajnirana za kupaonice. Poznata je i kao sanitarno bijela. Definirana je 1987. godine od strane Europske organizacija Fachverband für Sanitär-Keramische Industrie (Strukovno udruženje za industriju sanitarne keramike). Smatra se vrlo neutralnom. Alpsko bijela namijenjena je osiguravanju osjećaja svježine u kupaonici, istodobno stvarajući osjećaj prostranosti i više svjetlosti. Boja također predstavlja higijenu i čistoću.

Općenito, kada je riječ o bijelim tonovima, dodir žute donosi osjećaj topline i udobnosti u prostor. Hladnije plave i sive nijanse stvaraju hladniji izgled. Međutim, važno je biti svjestan da čak i točno definirana nijansa bijele boje može izgledati drugačije s različitim materijalima poput plastike, stakla ili keramike. To je rezultat fizike vizualne percepcije.

Neutralne boje popularan su izbor za kupaonicu

GEBERIT Bathroom 05 Xeno2
Geberit Xeno2

„Nije lako dizajnirati kupaonicu u kojoj su svi predmeti iste bijele nijanse”, kaže Martin Rohrer iz Geberita, stručnjak za boje i materijale. Njegova preporuka? „Najbolje je da svoju sanitarnu keramiku nabavite od jednog proizvođača i jedne kupaonske linije. Tako, primjerice, možete izbjeći odabir umivaonika i WC školjke koji su malo drugačijih nijansi. U kupaonici se možete igrati kontrastima. Ali osobama koje se žele što više pridržavati klasične bijele boje savjetovao bih da u kupaonici kombiniraju šarene dodatke poput kupaonskog tekstila kako bi joj dali malo više boja i stvorili skladnu ravnotežu.”

Detalji koji čine razliku

Bijela boja stvara veći osjećaj prostora i daje kupaonici više svjetlosti. Kupaonska keramika i bijele fronte kupaonskog namještaja iz linije Geberit Xeno2 savršeno se podudaraju i stvaraju ugodan prostor.

Kombinacija alpsko bijele tipke za aktiviranje ispiranja Geberit Sigma50 i WC školjke Geberit ONE stvara poseban sklad s kromiranim detaljima.Geberit ONE WC

 

Povezano: Kupaonica kakvu želim

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI