Darujemo edukativne knjige za djecu – u povodu Međunarodnog dana obrazovanja!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Porazna je činjenica da, prema zadnjim istraživanjima, više od 262 milijuna djece i mladih još uvijek ne pohađa školu; 617 milijuna djece i adolescenata ne zna čitati niti pozna osnove matematike, a oko četiri milijuna djece i mladih izbjeglica ne ide u školu.

Stoga je opća skupština UN-a u prosincu 2019. godine donijela odluku da se 24. siječnja proglasi Međunarodnim danom obrazovanja. Svrha mu je na međunarodnoj razini usmjeriti pozornost vlada i naroda na dostupnost obrazovanja kao sredstva za izlazak iz siromaštva. Jer temeljna je uloga obrazovanja u stjecanju vještina, vrijednosti i znanja. One pokreću gospodarski rast i društvenu povezanost, a imat će i ključnu ulogu u rješavanju izazova s kojima se čovječanstvo suočava – od siromaštva, borbe protiv klimatskih promjena do izgradnje pravednijeg društva.

Misija obrazovanja u srži je izdavačke kuće Element koja ove godine slavi 30. rođendan, a tijekom protekla 3 desetljeća objavili su više od 850 izdanja kojima su obuhvatili sve stupnjeve obrazovanja – od predškolskog i osnovnoškolskog, preko gimnazije i ostalih srednjih škola do viših škola i fakulteta.

Edukacijom djece od malih nogu potičemo ih da zavole učenje, a ove edukativne knjige posebno će im pomoći da razviju grafomotoričke aktivnosti, kreativnost i maštovitost te kognitivne i analitičke vještine!

Radna slikovnica Točka točkica – crta crtica nudi široki raspon raznovrsnih grafomotoričkih aktivnosti za najmlađe: iscrtavanje i bojenje različitih predložaka, upoznavanje s različitim crtama i oblicima, prepoznavanje i uočavanje zadanih crta ili oblika, uvježbavanje crtanja prema predlošku, uvježbavanje izrezivanja po liniji.

505 fora zadataka za klince je knjiga prepuna različitih zabavnih obrazovnih aktivnosti za poboljšanje čitanja, rješavanja problema, poticanja maštovitosti te razvoja koordinacije i motoričkih sposobnosti. Knjiga je usredotočena na učenje kroz zabavu što će djecu radovati pri rješavanju zadataka i učenju.

Zadatci u Oštroumkama (1 i 2) posebno su osmišljeni kako bi zabavili mlade i kreativne umove današnje generacije. Ova knjiga unaprijedit će kognitivne i analitičke vještine djece nizom inovativnih aktivnosti. Knjiga sadržava spajanje točaka, povezivanje parova, labirinte, uočavanje razlika, bojanje i mnoge druge zadatke. Cilj ovih aktivnosti je razvijanje dječjeg intelekta, stjecanje brzine u rješavanju problema i stjecanje grafomotoričkih vještina.


Jednu čitateljicu darujemo kompletom u kojem se nalaze radna slikovnica ‘Točka točkica’, 505 fora zadataka za klince te Ošroumke 1 i 2.

Pravila su jednostavna:

  • Kako biste sudjelovali u darivanju, u komentare ispod, na webu napišete #shehr
  • Pratite nas putem društvenih mreža Facebook , Instagram i YouTube
  • Možete se prijaviti samo jednom
  • Preporučite prijateljima… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 4. veljače točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI