Donosimo jesenske trendove u svijetu interijera

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Svako godišnje doba sa sobom donosi određene promjene. Sukladno tome, svoj dom također mijenjamo s pokojim detaljem ili kroz potpuni makeover. Dolaskom hladnijih dana, polako razmišljamo o drugačijim uzorcima, bojama kako bi ispratili ljeto iz naših domova i poželjeli dobrodošlicu jeseni. Kako unijeti dašak jeseni u naše domove i koji su sve nadolazeći trendovi u svijetu interijera, Lesnina XXXL krije odgovore u vodiču jesenskih trendova 2022. godine.

Nesavršenost je „in“

Nit vodilja za jesensko uređenje doma usmjerena je na nesavršenost, prirodne materijale te udobnost. Veliki trend bit će povratak u prošlost, odnosno uređenje interijera u „nostalgic stilu“ koji podsjeća na interijere koje su imale naše bake. Namještaj i komadi koji izgledaju kao da su naslijeđeni ili ručno izrađeni, jednom riječju jedinstveni i bezvremenski, svakako su must.

Reciklirani materijali dominirat će prostorima, a u fokusu će biti usklađivanje materijala s podnebljem. Tako će vuna, krzno, baršun, drvo i tamnije boje biti rezervirane za kontinent, a lan, pamuk, juta te svjetlije boje za podneblja uz more.

Domovima caruje jednostavnost i prozračnost

Uređenje interijera vladat će udobnost, prozračnost i takozvani zdravi interijeri – dakle puno dnevnog svjetla, biljaka, svijetla paleta boja i prirodni materijali. Prozračnost u prostoru postići će se kroz organizaciju doma, a dodacima kao što su mirisne svijeće, mirisni štapići, lijepi ručnici u neutralnim tonovima te asesoari za njegu tijela stvorit ćemo wellness iskustvo u vlastitom domu.

Paleta boja koja će prevladavati ove jeseni u interijeru je plava, zelena, narančasta, bordo, smeđa, siva, digital lavanda te pastelne boje. Zlatna boja i dalje ostaje in, ali u mat brušenoj varijanti.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI