Ekološki proizvodi doprinose kvalitetnijoj svakodnevici

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


U posljednjih nekoliko godina sve se veći naglasak stavlja na kvalitetan, održivi način života, brigu o okolišu te ekološku proizvodnju. Obnovljivi izvori energije i recikliranje otpada samo su neki od faktora koji utječu na ekološki uzgoj, a u Hrvatskoj je sve više brendova koji žele imati održivi način poslovanja.

Hrvatski brend koji je poznat po svojim ekološkim proizvodima te nosi eko oznaku je EKOZONA. Radi se o prvom hrvatskom brendu certificiranih ekoloških proizvoda koji su uzgojeni bez GMO sastojaka, pesticida, aditiva i dodanog šećera, a dolaze s odabranih domaćih obiteljskih polja i stranih proizvođača s dugom tradicijom.

Key account menadžer Igor Šebijan, naveo je koliko su ekološki proizvodi važni za svakodnevnu prehranu i cjelokupno zdravlje te kako motivirati ljude da se posvete zdravijoj prehrani.

Koliko su eko proizvodi važni za svakodnevnu prehranu i cjelokupno zdravlje?

Prvenstveno bi napomenuli da u proizvodnji ovih proizvoda postoji stroga kontrola uzgoja te da se ne koriste pesticidi i aditivi, a eko proizvodi ne mogu biti GMO. Istraživanja  kvalitete proizvoda u odnosu na konvencionalne proizvode  pokazuju veće udjele minerala i vitamina. Uz navedeno, bitno je koristiti i cjelovite proizvode. Eko proizvodi u svojim ovojnicama (žitarice)  ne sadrže pesticide i ostala zaštitna sredstva koja imaju konvencionalni proizvodi.

Kako biste motivirali ljude da se posvete zdravijoj prehrani? Prema vašem mišljenju, je li teško u prehranu uvrstiti organske i ekološke namirnice?

Obično je zdravlje motivator da se ljudi posvete zdravijoj prehrani. Međutim, svakako je bolje djelovati preventivno i u svakodnevnu upotrebu uvrstiti ekološke namirnice. Obzirom na to da postoji široka ponuda eko proizvoda na tržištu, potrebno je iz nje odabrati one cjelovite, bez dodatnog šećera.

U čemu se razlikuju EKOZONA proizvodi od ostalih organskih i ekoloških proizvoda koji su dostupni na tržištu?

EKOZONA proizvodi su izbor koji je napravljen sa svrhom da omogući kupovinu ekoloških proizvoda koji su pri tome i cjeloviti. Posebna pažnja posvećuje se proizvodima bez šećera ili onima koji sadrže složene šećere kao npr. agavin sirup u muslima. Također se pažljivo biraju masnoće i soli u slanim grickalicama.

Koji su vaši osobni EKOZONA favoriti? Što biste preporučili nekome tko još nije probao niti jedan proizvod?

Favorit su svakako EKOZONA zobene sitne pahuljice koje s dodatkom suhog voće ili orašastih plodova i zobenog napitka čine brzi i hranjivi obrok za početak dana.  

Preporuka su i slane grickalice – čips od leće i krumpira te štapići od pira – ukusne i zdrave grickalice.

Gdje su dostupni EKOZONA proizvodi?

EKOZONA  proizvodi dostupni su u bio&bio trgovinama, trgovačkim lancima većih  formata širom Hrvatske i regije, trgovinama zdrave hrane i  specijaliziranim ljekarnama, a cjelokupni pregled asortimana možete pronaći ovdje

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI