Emina Pršić i Ivana Šešo predstavile knjigu “Ovo želim da znaš”

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Ovo želim da znaš“, nova je knjiga autorskog dvojca Ivane Šešo i Emine Pršić, a namijenjena je djeci, mladima, ali i za roditelje jer svojim sadržajem pogađa jednu veoma izazovnu temu: temu odrastanja i roditeljstva.

Knjiga “Ovo želim da znaš” nastala je za vrijeme pandemije. Svijet se promijenio preko noći, sve ono što smo planirali naglo je stalo. Svjesne da su jedno želje i planovi, a drugo mogućnosti, autorice su poželjele ostaviti ovaj rukopis svojoj djeci: “Ideja knjige jest da iza sebe ostavimo pisani trag životnih mudrosti, iskustava koje smo same prošle, kao jedna mala zbirka podsjetnika i putokaza. Premda nema sigurne formule za uspješan i sretan život postoje neki indikatori za usmjerenje koji nam mogu olakšati neke životne izazove. Djecu ne posjedujemo, jedina prednost koju imamo od njih jest da smo ranije došli na ovaj svijet. I tu prednost voljeli bi prenijeti na svoju djecu, kao mali odškrinuti prozor u svijet”, poručuju autorice koje su na promociji knjige ugostile svoje prijatelje i kolege.

Knjiga prati odrastanje i izazove, završava otpuštanjem, jednom kada nas ne bude. Na kraju knjige se nalaze prazne stranice za roditelje koji će moći ispisati svoje misli, a jednako tako i za djecu koja će možda imati potrebe ispisati uvjerenja koja im nisu služila u odrastanju, koja ih danas koče ka nekim ostvarenjima, a prenesene su transgeneracijski.

Ovom knjigom Ivana I Emina voljele bi doprinijeti dubokom plavom moru roditeljskih kompetencija. Ubaciti svoj kamenčić, onako kako to vide, pa neka se krugovi šire dokle stignu, do kojeg god roditelja i djeteta uspiju doseći, dobro su dosegli. Kome pomaže, neka se posluži.

“Ovo želim da znaš” je obostrana knjiga odnosa, roditelja i djece. Smjernica je svim mladim ljudima i njihovim roditeljima. Autorice su ga ispisale za svoje djevojčice, ali i za neke nove djevojčice i dječake, za neki novi, bolji svijet, a knjigu prati i soundtrack s kojim ćete jednostavno uroniti u bit ove priče.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI