Emocionalna afera nije strašna stvar, ali često vodi do pravog preljuba

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Postoji više tipova preljuba, naravno, posve ovisi o tome tko u što vjeruje i tko što smatra ispravnim. No, pojednostavljeno gledano postoje dva klasična tipa preljuba: emocionalni i fizički.

Mnogi će tvrditi kako emocionalni preljub i nije neka važna stavka. Mnogi će prvo opisati strastvenu i intimnu noć s tajnom osobom koja nije partner. No, emocionalni preljub se događa kada se partner, koji u ljubavnoj vezi, zaljubi u nekoga drugog i mašta o ljubavnom odnosu s tom osobom.  To je oživljavanje filmova i scenarija u glavi s osobom koja vam se ludo sviđa, a da to nije vaš partner. Reći ćete, mašta , tu nema fizičkog kontakta.

Morate znati da svaki emocionalni preljub koji potraje pređe i u fizički.

Ako se pitate kako dolazi do emocionalnog preljuba i kada ona predstavlja problem, ovo su neki od znakova na koje trebate obratiti pažnju…

Tražite pažnju u drugim ljudima

Ako ste u vezi, sva pažnja koju dobijte bi trebala dolaziti od vašeg partnera. Bez obzira koliko dobivali pažnje od njega ili nje, ako vam prija pažnja drugih ljudi toliko znači, znači i da niste zadovoljnim onim što dobivate u vezi.

Sakrivate neke stvari od partnera

Na primjer, često brišete poruke u mobiteli ili povijest pretraživanja stranica ii društvenih mreža… Krijete gdje ste bili ili s kim ste pričali… Sve što sakrivate od partnera znači i da osjećate krivicu za nešto.

Prelazite granice flerta s drugima

Zauzeta osoba ne bi sebi smjela dozvoliti duge zavodljive poglede s drugim osobama na javnim mjestima. Ne bi sebi smjela dozvoliti razmjenu brojeva sa neznancima koji otvoreno pokazuju interes. Ako ste spremni prijeći granice flerta, spremni ste i na mnogo više.

Maštate o drugoj osobi

Ovo nije nužno loša stvar, osim ako vam ne pređe u naviku. Takve maštarije se vrlo često ostvare.

Zaista vam se sviđa netko drugi

Ako ste sami sebi priznali da vam se sviđa taj netko drugi, netko tko nije vaš partner, tada je vrlo važno da dobro preispitate te osjećanje i da budete iskreni i prema sebi i prema ostalim osobama koje su umiješane u to.

Izvor- pult24.info

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI