Evo zašto biste i kako omiljeni parfem trebali uvrstiti u večernju rutinu!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Stari, dobro poznati miris = novi, neočekivani način korištenja

Bilo da imate jedan omiljeni parfem ili cijelu policu njih, vrijeme je da isprobate novi način korištenja. Poput superjunaka – vaša omiljena mirisna bočica po danu je “samo to”, a po noći se pretvara u glavnog saveznika za miran i opušten san. O čemu je riječ?

Danas znamo da aromaterapija, difuzori, mirisne svijeće i slični proizvodi mogu itekako utjecati na naše raspoloženje, a to je dokazano i u zanimljivom istraživanju još i davne 2005. godine.

Novi dodatak večernjoj rutini

Ako ste nekada bili u hotelima koji drže do sitnica, mogli ste zamijetiti poseban opuštajući miris u sobi. Možda u obliku vidljive vrećice lavande i drugih mirisa, a moguće i u obliku “good night” spreja. Ideja je da ga sami nanesete na posteljinu u intenzitetu koji vam odgovara i uživate u dubokom, opuštajućem snu.

Ovim “trikom” gosti se osjećaju smirenije i kvalitetnije provode svoj odmor, no zašto bi mirisni užici prestali s danom check out-a. Spomenuto istraživanje dokazalo je kako mirisi imaju veliki utjecaj na naše raspoloženje i mogu smanjiti stres, opustiti mišiće i rasteretiti nas… sve ono što i želim prilikom spremanja za krevet.

Kakve onda mirise odabrati za tu priliku? Ovisno kakvog ste raspoloženja! Spremate li se za vrući spoj, birajte intenzivnije, ženstvenije mirise. Težite li dobrom “beauty sleepu” uz koji ćete se probuditi puni energije, odaberite neki s cvjetnim notama i laganije teksture. Za opušteni san i relaksaciju stručnjaci preporučuju parfeme s notom vanilije.

Miris po vašoj mjeri

Moguće je da će vam neki miris biti omiljeni parfem danju, ali ne i noću. Zato je potrebno isprobati više njih kako bi našli najbolju kombinaciju za mirne večeri. Dobar izbor su, osim cvjetnih nota poput magnolije i jasmina, mirisi koji su česti i u difuzorima poput popularnog mirisa ylang ylang. Isto kako za smirenje biramo čaj od kamilice, miris kamilice također vas može umoriti i popraviti naporan dan. Poznato je da s kakvom energijom zaspimo, s takvom ćemo se probuditi, stoga napravite sve kako bi se opustili i odmorili.

Uz to birajte prirodne note umjesto sintetičkih kako bi se dulje zadržale u prostoriji i kako biste udisali kvalitetnije mirise. Jednom kada nađete pravu kombinaciju uz koju je san ljepši, preporuka je da je koristite samo tada, a ne i tijekom dana. To će vam pomoći još više se povezati s mirisom i uživati u blagodatima opuštenih, mirisnih noći.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI