Evo zašto biste trebali piti sok od celera, i ne, ovo nije još jedan “pomodni trend”!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Zašto ovo nije još jedan “pomodni trend” nego znanstveno dokazana činjenica

Sok od celera odličan je u borbi protiv tipičnih bolesti današnjice. Poput visokog krvnog tlaka, dijabetesa, migrena i problema sa srcem. Ujedno je odličan i za ljepotu jer pomaže u pročišćavanju kože i sprječava ispadanje kose. Ako vježbate i pravilno se hranite, ali nikako da se riješite trbuha, ovaj sok pomaže i u tome.

Njegovi brojni benefiti povezani su s jetrom. Jetra je jedan od najosjetljivijih organa u našem tijelu, ali ujedno i jedini koji se može u potpunosti oporaviti. Nutrijenti koje sadrži celer brzo pomažu sanirati štetu ovog organa. Rezultati se manifestiraju na boljem metabolizmu i već spomenutim benefitima za cijeli organizam.

Povezano: Doktori poručuju – ako vas ujutro često boli glava, ovo bi mogli biti razlozi!

Priprema i konzumacija

Očistite i narežite po duljini 10-ak stabljika celera te ih potopite u zdjelu s vodom kojoj ste dodali šalicu soda bikarbone na 20-ak minuta. Ovo će pomoći ukloniti eventualne pesticide i teške metale (ujedno odličan trik za sve voće i povrće). Potom isperite i osušite u posudi za sušenje salate. Možete narezati na manje dijelove radi lakše daljnje pripreme.

Stabljike stavite u sokovnik ili blender dok ne dobijete pitku konzistenciju. Koristite li sokovnik koji odvaja pulpu, popijte samo čisti sok. U slučaju blendera, nakon dobivenog “smoothieja” potrebno je procijediti cijeli napitak kroz gazu kako biste bacili pulpu i popili čisti sok. Konzumirajte oko 450 ml svježeg soka (za što je potrebno oko 10-ak stabljika) svakoga jutra na prazan želudac.

Svakako se prije konzumacije posavjetujte s doktorom ukoliko imate određenu dijagnozu ili tegobe.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI