Fotografije koje će u vama probuditi želju za uživanjem u jeseni

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Jesenski dani imaju svoje pozitivne strane: vani više nije tako vruće i imamo više vremena za sebe. Kako temperature postaju niže, a dani sve kraći, sve češće ostajemo kod kuće pa želimo da naš dom bude udoban za istinsko uživanje. Uz malo truda i jesenske ukrase koje jednostavno možete sami izraditi, stvorit ćete ugodnu atmosferu u svoja četiri zida. Neodoljiva želja za uživanjem u jeseni neće izostati. Priroda nam pruža najljepše jesenske ukrase, treba nam samo malo kreativnosti. O tome smo pisali u članku Ideje za jesensko uređenje doma: pretvorite svoj dom u mjesto za uživanje.

Ostanite kod kuće i uživajte bez osjećaja krivnje

Puno je stvari kojima se jako veselimo tijekom jeseni. Rado se opuštamo na omiljenom kauču uz omiljene serije i zanimljive filmove, u dobroj knjizi ili omiljenom podcastu. Zlatna sezona na naše tanjure donosi ukusne jesenske specijalitete poput kestena i krepkih jesenskih juha od bundeva. Fotografije u nastavku podsjetit će vas zašto je jesen divna i probudit će u vama želju za uživanjem u jeseni.

“Nije li ovo pravi jesenski dan? Samo tiha melankolija koju volim – koja usklađuje život i prirodu.” George Eliot

“Imajte na umu da je jesen više godišnje doba duše nego prirode.” Friedrich Nietzsche

 

Uživajte u šetnjama jesenskim krajolikom

Brojne su aktivnosti za koje je jesen najbolje godišnje doba. Kad lišće poprimi zlatnu boju i polako opada s drveća, vrijeme je za izlazak na otvoreno. Posebno je lijepo planinariti i šetati šarenim šumama. Dokazano je da su ljudi koji provode puno vremena u prirodi sretniji, još ako ga provedu opušteno, benefiti su još veći. Sada je vrijeme da se prepustite i uživate u jesenskom suncu. Hodajte kroz šumu i slušajte pucketanje lišća pod nogama. Provesti vrijeme opušteno savršena je aktivnost za vježbanje svjesnosti. To vam omogućuje da ostavite stres i probleme iza sebe i isključite se na nekoliko sati. Jesen kreira najljepše krajolike pa vrlo jednostavno možete naći mjesto za opuštanje i uživanje u toploj šalici čaja. Upijajući svježi zrak i jesensko sunce osjećat ćete se oporavljeno, odmoreno. Nije li jesen veličanstvena i predivna?

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI