Isprobali smo najjednstavniji način za pranje perilice rublja i oduševljeni smo!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Mnogi misle kako se perilica za rublje ne mora posebno održavati jer se svakih nekoliko dana pere rublje, a time i sama perilica. Međutim – nema veće zablude. Naime, čestim korištenjem perilice, ona se sve više prlja, a to najbolje možete primijetiti po staklu kada se nakon pranja nakupi mnoštvo vlakana, mucica dlaka, pogotovo ako imate životinje u stanu.

Guma u perilici je još jedan pokazatelj prljavštine. Kada je razdvojite, pogotovo ako vam čarapa zapne, vidjet ćete koliko je prljavštine nakupljeno u njoj. I na kraju, možete osjetiti čudan miris koji dolazi iz perilice nakon pranja koji se preslikava i na sami veš.

Stručnjaci kažu kako bi perilicu trebalo barem dva puta mjesečno temeljito očistiti
Ovisno koliko često perete rublje, o tome ovisi koliko puta mjesečno trebate prati perilicu. Recimo, ako vaša perilica pere nekoliko rundi rublja, za najbolju higijenu i čistu odjeću trebali biste je oprati dva puta tjedno.

Možda ste se prepali koliko je to puno posla, no otkrit ćemo vam najjednostavniji način za koji vam ne treba više od 15 minuta vremena. Za to su vam potrebna samo dva sastojka – ocat i soda bikarbona, a od pribora za čišćenje sprej bočica, krpica i nekakva mala četkica ili stara četkica za zube koja može doseći unutrašnjost otvora za prašak i omekšivač.

Prvo što trebate napraviti jest staviti prah sode bikarbona u otvor za deterdžente, a u otvor za omekšivač nalijte ocat. Zatim isto to napravite u bubnju te razdvojite gumu na vratima, pospite po njoj sodu bikarbonu i stavite ocat. Odmah ćete vidjeti kako otopina reagira. Zatim stavite praznu perilicu na najduži program od 90 stupnjeva.
Kada pranje završi, u sprej bočici izmiksajte ocat i vodu. Posprejajte po staklu, bubnju, gumi i krpicom dobro obrišite. Izvadite ladicu za deterdžent koju ćete istom otopinom oprati i dobro izribati, a zatim obrišite suhom krpom. Sprej bočica je idealno rješenje za pranje unutrašnjosti perilice jer dovoljno može raspršiti tekućinu u otvor za ladicu i bubanj. Ostavite koju minuticu da se natopi ako imate dosta prljavštine, te četkicom dobro izribajte ladicu. Obrišite krpicom, vratite ladicu i to je to.

Vaša perilica za rublje izgubit će neugodni miris te će blistati kao da je nova, a rublje će biti nikad čišće i mirišljavije.

P.S. za kraj ćemo vam otkriti još jedan trik. Kada perete ručnike, uz deterdžent i omekšivač dodajte i malo octa. Ručnici će od toga biti posebno mekani, a ujedno ćete dezinficirati perilicu kako biste što manje puta mjesečno morali ponavljati cijeli ovaj postupak.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI