kada su potrebni dizajneri interijera i koliko košta njihova usluga

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Koju ulogu imaju dizajneri interijera?

Ako prostor uređujete u svoje slobodno vrijeme, to znači da ga želite iskoristiti najbolje što možete. U tome mogu pomoći – dizajneri interijera. Iako možda na prvu ne zvuči kao najjeftinija opcija, često može ispasti kao dugoročno najisplativija. Ako vam se često dogodi da u kupovini uzmete nešto što vam se brzo prestane sviđati, možda je bolje važnije odabire prepustiti stručnjaku.

Kod izbora dizajnera za početak se vodite preporukom vaših poznanika. Ako imate sličan stil i vidjeli ste stvarne rezultate, vrlo je vjerojatno da ćete biti zadovoljni odabirom. Nadalje, danas svaki ozbiljniji brend ima svoju web stranicu, kao i društvene mreže. Istražite ponudu i vizualne prikaze interijera kako biste pronašli svoj match. Pošaljite upite svima koji su vam se svidjeli pa prije nego što odaberete svog dizajnera, usporedite cijene, brzinu odgovora i način komunikacije.

 

O tome koliko bi vas koštalo da pomoć pri uređenju zatražite od dizajnera, ovisi o više faktora poput veličine prostora kojeg uređujete ili zahtjevnosti projekta. Ipak, kod uređenja prostora uz pomoć dizajnera ne biste se trebali voditi samo kriterijem cijene. Važno je pronaći osobu koja će prepoznati vaš ukus i prenijeti ga u prostor, kao i onu s kojom ćete lako komunicirati.

Svoje usluge ovi stručnjaci koji stvaraju idealne prostore mogu naplaćivati po kvadratu prostora kojeg uređuju ili prema utrošenim satima rada. Najčešća je prva opcija, a može se kretati od ispod 100 kuna po kvadratu pa do više stotina, ovisno o reputaciji i iskustvu.

Izradite mood board budućeg prostora

Dizajner interijera može vam pomoći u okviru jednog manjeg projekta kao što je primjerice kombinacija određenog novog komada s ostatkom namještaja ili izbor pločica za kupaonicu. U tom se slučaju stručnjaci bave samo tim problemom. S druge strane, oni mogu stvoriti izgled cijele prostorije. U tom slučaju potrebno je s dizajnerom detaljno razgovarati o tome kakav stil želite, a što nikako ne volite. Kako biste jasnije dizajneru prikazali u kojem smjeru biste voljeli ići, pripremite vizuale vama lijepih prostora. Danas gotovo svi imamo inspiracijske foldere na društvenim mrežama i aplikacijama, a sada će vam biti i korisni!

 

Ako se tako dogovorite s dizajnerom, on može za vas napraviti i listu konkretnih komada koje biste mogli staviti u prostor. Može čak i napraviti više opcija kako biste imali veći izbor, a sve u cilju vašeg konačnog zadovoljstva. Danas dizajneri najčešće rade i 3D vizualizacije prostora pa ćete prije nego što projekt završite, prostor moći vidjeti u poprilično realnom prikazu.

Također, oni nerijetko surađuju s određenim trgovinama i dobavljačima pa s njima imaju dogovoreni popust. To vam može pomoći u osiguravanju savršenog izbora po manjoj cijeni. U svakom slučaju, vi određujete budžet, a dizajner će osmisliti najbolje opcije za vas u tom okviru.

Povezano: 5 trikova uz koje će vaš dom izgledati elegantno i skupocjeno

Kada koristite usluge dizajnera interijera, važno je biti spreman na određeno financijsko opterećenje. Ipak, uz profesionalno oko koje zna brže i efikasnije realizirati vaše želje, jednostavnije ćete uspjeti u svojem naumu stvaranja idealnog doma.

Tekst: Petra Okičić, Dimenzia Design

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI