Kako pronaći haljinu koja savršeno odgovara Vašem tijelu?

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Haljine za oblik tijela s naglašenim strukom

Žene s ovim oblikom tijela obično imaju proporcionalno široka ramena i bokove s uskim strukom. Haljine koje naglašavaju ovu prirodnu figuru su idealne, npr. haljine s A-krojem, pencil haljine i modeli s pojasom u struku će Vam odlično pristajati, a naglašavanje struka dodatno će istaknuti Vašu ženstvenost i figuru.

Haljine za naglašeni torzo 

Ako imate oblik tijela s punijim gornjim dijelom, birajte haljine koje će izbalansirati proporcije. Empire kroj, haljine s V-izrezom ili haljine s puno volumena u donjem dijelu su odličan izbor. Ove haljine će privući pažnju prema donjem dijelu tijela, naglasiti noge i izdužiti liniju tijela. Također, izbjegavajte preuske modele na gornjem dijelu kako biste se osjećali udobno.

Haljine za naglašene bokove i stražnjice

Žene sa širokim bokovima mogu odabrati haljine koje privlače pažnju prema gornjem dijelu tijela ili A-kroj haljine koje padaju ravno s bokova. Dodatni slojevi i teksture na gornjem dijelu haljine će Vam pomoći postići ravnotežu između gornjeg i donjeg dijela tijela. Također, istaknite svoje atribute na gornjem dijelu kako biste privukli pažnju prema licu i dekolteu.

Haljine za naglasene bokove i straznjice

Haljine za oblik tijela gdje su proporcije izražene

Ako imate pravokutni oblik tijela s ravnotežom između ramena, struka i bokova, imate sreće jer možete eksperimentirati s različitim stilovima haljina. Odaberite modele s remenom kako biste stvorili iluziju struka, modele s asimetričnim izrezima ili visokim prorezima koji dodaju ženstvenost i dinamiku vašem izgledu. Vaša ravnoteža će vam omogućiti da nosite različite krojeve s lakoćom.

Haljine za naglašeni trbuh

Žene s oblikom tijela gdje je naglasak na srednjem dijelu tijela mogu birati haljine s krojevima koji se šire prema donjem dijelu tijela kako bi stvorile iluziju vitke linije. Korzeti i haljine s efektom preklopa u prednjem dijelu također mogu pomoći istaknuti dekolte i stvoriti struk.

Praktični savjeti koji će Vam pomoći u odabiru savršene haljine prema Vašem tipu tijelu:

Prilagodite duljinu haljine: Duljina haljine igra ključnu ulogu u stvaranju ravnoteže i elegancije. Ako ste nižeg rasta, izbjegavajte preduge haljine koje mogu “progutati” figuru. Ako ste višeg rasta, duže haljine će vam pristajati. Srednja duljina, poput haljina koje završavaju iznad ili ispod koljena, obično je siguran izbor za većinu oblika tijela.

Odaberite boje koje vam odgovaraju: Boje mogu znatno utjecati na vaš izgled. Tamnije boje mršave, dok svijetle boje privlače pažnju. Razmotrite boje koje najbolje ističu Vašu put i oči. Osim toga, tamne boje mogu biti korisne za suptilno oblikovanje tijela, dok svijetle boje mogu istaknuti određene dijelove tijela.

Prilagodite materijale: Odaberite materijale koji odgovaraju prigodi i Vašem osobnom stilu. Na primjer, svila se često koristi za formalnije događaje, dok pamuk i lan mogu biti udobniji za ležernije prilike. Također, razmislite o tome kako materijal leži na tijelu i kako oblikuje figuru.

Pronađite odgovarajući donji veš: Pravilan donji veš može biti ključan za to kako će haljina izgledati na vama. Investirajte u odgovarajući grudnjak i donje rublje koji će Vam pružiti potporu i glatku liniju ispod haljine.

Odaberite haljinu u kojoj ćete se osjećati lijepo

Najvažniji faktor u odabiru moderne svečane haljine prema vašem tijelu je kako se osjećate u njoj; vaša sigurnost i pozitivan stav su najvažniji dodatak svakoj haljini, bez obzira na oblik tijela.

Uzimajući u obzir oblik tijela i stil haljine koji Vam najbolje odgovara, možete osigurati da izgledate i osjećate se samopouzdano na svakom događaju. Haljina za posebne prilike može biti Vaš ključ za elegantan izgled i istaknutu liniju. Slijedite ove savjete i zablistajte na svim važnim prilikama!

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI