kako vam afirmacije, meditacija i slične tehnike mogu pomoći ostvariti bogatstvo

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Novac i duhovnost

Za bilo kakve tehnike ovoga tipa, za samu duhovnost i teme osobnog razvoja i napretka potrebno je imati otvoren um. Zaista nemate što izgubiti i ništa loše se ne može dogoditi. Ne morate uložiti novac, samo vrijeme i energiju da isprobate nešto novo. Čestim korištenjem ovih tehnika steći ćete naviku drugačije razmišljati i djelovati, a time i utjecati na svoje okruženje, ljude i prilike. Sve sa svrhom veće financijske slobode i svega onoga što ona nosi sa sobom.

Afirmacije

Ova vrlo jednostavna, a efektna metoda za mnoge je početni korak. Lako se primjenjuje i brzo vam može postati navika. Radi se o riječima, rečenicama, sloganima koje izgovarate naglas ili u sebi, ujutro, navečer, kad god vam odgovara. Neke rečenice za koje osjećate da dobro djeluju na vas možete čak zapisati i nositi u novčaniku, staviti na zaslon mobitela ili na radni stol.

Korisne afirmacije na temu novca:

  • Novac mi lako i često dolazi iz očekivanih i neočekivanih izvora.
  • Što više trošim, više novaca mi dolazi.
  • Novac i ja smo prijatelji, volim novac i on voli mene.
  • Otvorena sam za sve izvore novca.

Meditacija

Ako se niste pronašli u klasičnim meditacijama, svakako probajte one vođene. Jednostavnije su za početnike, potiču dobru energiju i opuštanje, a i brži dolazi do fokusa. Postoje mnoge meditacije za privlačenje novca, na hrvatskom i engleskom jeziku, a nema nikakve štete ako isprobate i nekoliko njih. Ne morate se ograničiti na jednu. Obično zahtijevaju nešto vremena, oko 20-ak minuta, pa ih možete raditi u pauzi od posla, navečer ili ujutro, svakodnevno ili rjeđe, no svakako ih uvrstite u svoj duhovni rad na novcu.

Nove misli

“Promjeni svoje misli i promijenit ćeš svoj život” moćna je i itekako istinita izreka. Zaista, ono što mislimo utječe na ono što radimo, koje odluke donosimo i kako živimo. Još je važnije ono što mislite u sebi od onoga što govorite naglas. Preduhitrite negativne misli i glas koji vam kaže “ne zaslužuješ biti bogata”, “novac će te pokvariti”, “zašto bi se baš ti obogatila”. Umjesto toga svjesno i namjerno koristite rečenice koje vam služe.

U početku će vam se činiti da lažete sami sebe, no to nije laž, već svjesno “programiranje” u smjeru mindseta koji želite. Isto tako, izbjegavajte kukanje i žaljenje na temu financija kada ste u društvu, na poslu, na kavi s frendicama. Ako je vaša trenutna financijska situacija tako loša, radije izbjegavajte tu temu ili kratko prokomentirajte “bit će bolje” nego da se upuštate u vrtlog negativnih misli i osjećaja. Još jedna dobra tehnika uz meditaciju je slušanje lavina riječi (eng. rampage) na temu financija.

Ostale korisne teme, savjete i trikove na temu financijske slobode pronađite u našoj rubrici Financije.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI