Muči vas kronično ispadanje kose? Dajte svojoj kosi novu moć i snagu, evo i kako!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Lijepa, zdrava i gusta kosa statusni je simbol u našem društvu. Stoga nije ni čudo što je želimo zadržati lijepom i bujnom. Ako nešto nije u redu s kosom, obično se osjećamo nelagodno, a utječe i na naše samopouzdanje. Kronično ispadanje kose sve je češći problem i kod žena i kod muškaraca. Ovom problemu važno je doskočiti na pravi način.

Kako prepoznati kronično ispadanje kose

Ispadanje kose dio je normalnog ciklusa kose, normalno je da dnevno izgubimo do 100 vlasi. Problem nastaje kada svaki dan ispadne znatno više od 100 vlasi, a kosa ne raste ponovno. Kronični gubitak kose karakterizira postupno smanjenje gustoće kose, kosa postaje tanja, mjestimično čak i rijetka. Ako gubite kosu više od 6 mjeseci i volumen kose je vidljivo narušen, imate kronično ispadanje kose. Kronično ispadanje kose nešto je rjeđe kod žena nego kod muškaraca.

Gubitak kose se može prepoznati, primjerice, po prorijeđenim dijelovima. Ako primijetite da vam se razdjeljak širi, tjeme postaje sve vidljivije ili sve više kose ostaje na četki, vrlo je vjerojatno da je riječ o gubitku kose.

Kronični ispadanje kose trenutno pogađa 42 % žena i više od 1 od 2 muškarca starijih od 50 godina. Kod žena je fenomen karakteriziran značajnim smanjenjem volumena, kraćom kosom i vidljivim stanjivanjem na vrhu glave. Kod muškaraca gubitak kose počinje u području prednjeg dijela, a zatim se širi na vrh glave.

Fizičku promjenu teško je prihvatiti, kako za muškarce tako i za žene. Oni trpe vrlo stvarnu estetsku traumu koja utječe na njihov svakodnevni život, ruši moral i potkopava njihovo samopouzdanje.

 Mogući uzroci kroničnog ispadanja kose

Kronično ispadanje kose fiziološki je poremećaj koji može biti naslijeđen, ali može imati i druge okidače poput hormonskog poremećaja, uzimanja lijekova, stresa, nezdravog načina života, pogrešne prehrane, bolesti. Iako pretjerano ispadanje kose može imati različite uzroke, uvijek ga treba promatrati kao znak tijela koji signalizira da su možda potrebne promjene u načinu života. Treba imati na umu da neuravnotežena prehrana, i prije svega stres, mogu biti uzroci stanjivanja ili gubitka kose.

Kronično ispadanje kose često je povezano s hormonskom neravnotežom. Promjene u hormonskoj ravnoteži, kao za vrijeme trudnoće ili menopauze, mogu dovesti do pojačanog ispadanja i prorjeđivanja kose. To je posebno izraženo u razdoblju menopauze kada se mnoge žene suočavaju s ovim problemom.

Medicinski razlozi, poput raznih lijekova i bolesti, također mogu uzrokovati kronično ispadanje kose. Genetski gubitak kose ne može se u potpunosti spriječiti.

Kako bi se suzbio gubitak i stanjivanje kose, važno je utvrditi uzrok.

Pomoć kod gubitka kose – kronično ispadanje kose

Istraživanja pokazuju da pacijenti zabrinuti zbog gubitka kose provedu sate i sate pretražujući Internet u potrazi za rješenjem. Uznemireni i zbunjeni, traže stručnjake i pouzdane izvore kako bi dobili informacije i pronašli učinkovite tretmane. Ako želite pravodobno vidjeti učinkovite rezultate i izbjeći ulaganje novca na isprobavanje različitih proizvoda, koristite sigurna rješenja. Ovo je prilično uznemirujući problem, ali s pravim proizvodom doskočit ćete mu na pravi način.

 Tretman NEOPTIDE EXPERT – vrhunska formula koja dopire do korijena problema!

NEOPTIDE EXPERT čini više od jednostavnog usporavanja gubitka kose. To je serum dvostrukog djelovanja – smanjuje ispadanje i potiče rast kose. Daje sjajne rezultate i doprinosi boljoj kvaliteti života.

Istraživači Laboratorija Ducray postigli su puno više od stvaranja nove formulacije protiv ispadanja kose. Njihova inovacija je podvig jer NEOPTIDE EXPERT produžuje život kose, normalizira ciklus kose te jača njenu strukturu. Rezultati su vidljivi već u 2 mjeseca*.

*NEOPTIDE EXPERT kontrolirana usporedna klinička studija u odnosu na neutralni šampon. Rezultati mjereni na 61 osobi s kroničnim gubitkom kose koja je primjenjivala proizvod jednom dnevno tijekom 2 mjeseca

Kako djeluje Ducray inovacija za rješenje kroničnog ispadanja kose

NEOPTIDE EXPERT nudi novo osjetilno iskustvo: ugodno i jednostavno za korištenje. Serum je ovo koji se sviđa i ženama i muškarcima. Ne curi i čini oblikovanje kose jednostavnijim. Laboratoriji Ducray ne žele remetiti svakodnevni život korisnika proizvoda pa se NEOPTIDE EXPERT prilagođava svim rutinama i rasporedima. Možete ga nanijeti na vlažnu kosu ujutro prije oblikovanja ili na suhu kosu navečer kako bi djelovao tijekom noći, izbor je vaš.

Neoptide EXPERT serum sadrži:

  • Anchoran – ekstrakt mliječka, patentirana** prirodna djelatna tvar koja potiče rast kose tako što djeluje na stanice odgovorne za rast dlake. Zahvaljujući svojstvu učvršćivanja, zadržava dlaku u vlasištu. Anchoran potiče prirodnu proizvodnju keratina K75 za jaču, deblju i otporniju kosu.
  • Lespedeza – patentirana** prirodna djelatna tvar koja regulira ciklus rasta kose usporavajući ispadanje kose.
  • Mangalidone – u kombinaciji s masažom potiče mikrocirkulaciju, metaboličku aktivnost i učvršćivanje vlasi kose u vlasište.

Učinkovitost kod ispadanja kose primijećena u 7 od 10 osoba*.

* Postotak zadovoljstva. Ispitivanje provedeno na 137 bolesnika s kroničnim ispadanjem kose tijekom tri mjeseca.
** Patent u prijavi.

Bonus savjeti

Kako različiti hranjivi sastojci osiguravaju zdravu i bujnu kosu, prehrana ima važnu ulogu u ciklusu kose. Neuravnotežena prehrana će se odraziti i na kosi, osobito kada je riječ radikalnim dijetama. Za dobrobit vaše kose trebali biste se usredotočiti na zdravu i uravnoteženu prehranu te izbjegavati štetne tvari poput nikotina i alkohola.

Stres također može značajno utjecati na zdravlje kose i dovesti do ispadanja, stoga ga nastojte svesti na minimum. Zdrav san je važan za kompletno tjelesno i mentalno zdravlje, pa nastojte spavati dovoljno i osigurati si miran san. Tijekom noći odvijaju se brojni procesi obnavljanja. Sve je to povezano i s ciklusom kose.

Ako imate kronično ispadanje kose važno je voditi računa i o rutinama oblikovanja. Izbjegavajte  toplinske utjecaje poput dugotrajnog sušenja vrućim zrakom ili primjene pegle za kosu.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI