Najbolje biznis ideje za 2022: neka ovo bude vaša godina!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Najbolje biznis ideje za 2022: neka ovo bude vaša godina! suvremenažena.hr

Bilo da tražite biznis ideje za poduzetnički pothvat ili dodatnu zaradu “sa strane” svaka godina nosi neke drugačije trendove i novitete. Ovo su neki od najtraženijih i najisplativijih biznisa u 2022.

Biznis ideje za uspješnu poslovnu godinu pred vama

Online trener fitnessa/nutricionist

Jedna od malobrojnih dobrih stvari pandemije je što se sve više biznisa odvija u online opciji i ljudi ih dobro prihvaćaju. Ne ovisite o najmu prostora i sličnim dodatnim troškovima, pa ušteđeno vrijeme i novac možete uložiti u kvalitetu svojih edukacija i tehničke opreme. Zdravlje je oduvijek bila važna stavka u svačijem životu, a u zadnje vrijeme još i više. Stoga su kvalitetni treneri i nutricionisti itekako traženi. Volite li raditi s ljudima, pomagati im, a ujedno ste strastveni zagovornik zdravog života i prehrane, biznis ovog tipa mogao biti idealan za vas.

Savjetnik za osobni razvoj

Još jedan odličan posao za one koji vole rad s ljudima kroz inspiraciju i motivaciju. Ako trenutno nemate dovoljno znanja iz ovog područja, odlučite da će ovo biti godina za vaš razvoj i napredak kako bi već sljedeće mogli naplaćivati svoje usluge. U međuvremenu ih možete nuditi po znatno povoljnijoj cijeni ili volontirajući u raznim udrugama, kako bi od početka stekli iskustvo. Najbolje je krenuti s NLP tečajevima koji traju više mjeseci i obuhvaćaju razne teme i tehnike. Mentalno zdravlje sve je važnija tema, a osim pojedinaca i tvrtke su svjesne važnosti implementacije ovakvih treninga za svoje zaposlenike. Stoga je prostora za rad mnogo, samo je potrebno imati volje, želje i diplomu.

Instrukcije

Ovaj posao možete raditi u sklopu vlastite firme kao posrednik između davatelja instrukcija i osoba koje ih traže, a možete se i sami okušati u njima kao izvor dodatne zarade. Ne morate imati toliko formalnog obrazovanja za predočiti koliko je važno da isto pokažete u praksi. Dobar instruktor teško se nalazi i ne napušta tek tako, a uz njega idu i brojne usmene preporuke. Stoga razmislite u čemu ste oduvijek bili izvrsni, što vam ide “kao od šale”. To može biti strani jezik (uz koji se onda možete baviti i prevođenjem), matematika, fizika, bilo što. Možete se opredijeliti za određenu dob ili raspon razreda kako biste dodatno usavršili znanje baš u tim područjima i postali ekspert.

Podcast

Ako vas zanima svijet novih medija koji je često mjesto za nove biznis ideje, a imate osjećaj da je u nekim segmentima previše konkurencije, podcast je idealna prilika za izgraditi svoju reputaciju i brend. Ovaj digitalni fenomen u Hrvatskoj još uvijek nije u potpunosti zaživio, a interesa je sve više. Za početak vam je potrebno nešto tehničkog znanja i opreme, a inspiracija i kreativnost u potpunosti je na vama. Odaberite tip podcasta i krenite. Neke od ideja su: intervjui, zabavni sadržaj, životni savjeti.. gotovo da nema teme koja se ne može pretvoriti u podcast.

Čuvanje djece

Uz sve duže liste čekanja u vrtićima pa do roditelja koji, iako rade od doma trebaju mir, potreba za čuvanjem djece postaje sve profitabilniji biznis. Biznis ideje koje se baziraju na uslugama odlične su jer ih možete prilagoditi sebi. Dati već viđenoj ponudi nešto novo i svoje. Ako ste i sami roditelj, razmislite što nedostaje u postojećim vrtićima, bilo privatnim ili državnim ili razgovarajte s roditeljima oko vas. Vrtići novog doba sve su traženiji. Nedavno je internetom kružila priča o vrtićima u skandinavskim zemljama koji djecu potiču na slobodnu igru u kiši i blatu. S obzirom na generacije djece koja dolaze, upravo ovim biznisom imate priliku napraviti stvarnu promjenu u društvu.

Ne propustite pročitati i ovih 15 ideja za pokretanje biznisa koje itekako vrijede i za ovu godinu.

Najbolje biznis ideje za 2022: neka ovo bude vaša godina! Maja KosLink originalnog teksta

Autor

PODIJELI