Najproduktivniji domaći autor Pavao Pavličić predstavio odličan novi triler!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Istražitelj-amater Ivo Remetin, nakon brojnih avantura u romanima „Krvna veza“, „Tri petka u travnju“, „Crveno pile“, „Zmijska serenada“, „Tužni bogataš“, „Salon za plakanje“, „Štićena osoba“ i drugima i dalje je podjednako oštrouman i inteligentan detektiv koji to, zapravo, uopće nije, nego mu dugogodišnje novinarsko iskustvo pomaže u rješavanju zločina. Remetin, kao hrvatski Hercule Poirot, rješava još jedan zamršen slučaj i romanom „Ljekovito blato“ nastavlja svoj uspješan niz napetih avantura ovaj puta izmještenih sa zagrebačkih ulica.

S dosad objavljenih više od 100 naslova – romana, knjiga, priča, autobiografskih zapisa, feljtona i romana za djecu – Pavao Pavličić (rođen 1946. godine u Vukovaru) najproduktivniji je hrvatski pisac. Posebno se istaknuo djelima kriminalističkog žanra, a prema podacima o posudbama knjiga u knjižnicama, ujedno je i najčitaniji domaći književnik.

Bogat i raznolik opus ovog književnog znalca prepoznali su i u sedmoj umjetnosti te tako često koristili njegove romane za pisanje i razvoj brojnih scenarija. Osim u filmu, ljubitelji djela Pavla Pavličića mogli su uživati i u kazalištu gdje se njegov dramski tekst „Kazališni život“ 1981. godine našao i na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

RADNJA:

Čak i kad se odluči otići na odmor i praviti društvo supruzi na terapijama u provincijskim toplicama Ivo Remetin neće moći izbjeći rješavanju čudnih zločina koji će se zaredati u, samo naizgled, idiličnom okruženju. Kad jednoga jutra u hotelskom bazenu bude pronađeno mrtvo tijelo jednoga gosta Remetin će posumnjati da možda ipak nije riječ o slučajnoj smrti utapljanjem već da je netko žrtvi ‘pomogao’ da ode s ovoga svijeta. Remetinove će dvojbe biti ubrzo razriješene: u kratkom će se roku pojaviti još dva tijela i on će morati vrlo brzo otkriti ubojicu kako se novi zločini ne bi zaredali…

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI