Otkrijte tajne drevne civilizacije – She

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Nakon što su arheolozi u egipatskoj pustinji došli do jednog od najvećih otkrića u posljednjih 50 godina, kako je nedavno prenio poznati britanski izdavač The Telegraph, te pronašli jedan od četiri izgubljena Hrama sunca, interes za ovu drevnu civilizaciju ponovo se aktualizirao. Naime, kako bi si osigurali božanski status nakon smrti faraoni pete dinastije navodno su uz svoje piramide podigli šest Hramova sunca.

Izgubljeni hramovi sunca

Kako tvrdi dr. Massimiliano Nuzzolo, jedan od egiptologa koji tragaju za izgubljenim hramovima sunca, svaki je faraon htio piramidu kako bi uskrsnuo, a izgradili su i hramove kako bi postali bogovi sunca. Među njima je i onaj faraona Nyuserra koji je Egiptom vladao u 25. stoljeću prije Krista.

Tutankhamun painting on wall. (Windfall Films)

– Znali smo da se ispod kamenog hrama faraona Nyuserre nešto nalazi, samo ne znamo radi li se o dijelu istog hrama ili potpuno novom hramu. Pretpostavljamo da bi se moglo raditi o novoj građevini. Možda još jednom izgubljenom Hramu sunca – rekao je Nuzzolo kada je ispod ostataka hrama sunca otkriven 60 cm visok potporanj stupa.

Upravo dr. Massimiliano Nuzzolo jedan je od ključnih arheologa koji sudjeluje u trećoj sezoni dokumentarne serije Izgubljena blaga koja se od subote, 6. studenog u 22:00 h ekskluzivno prikazuje na National Geographicu.

U jednoj od epizoda otkriva značajne dokaze o jednom od izgubljenih Sunčevih hramova izgrađenim u vrijeme piramida i locirane točno ispod postojećeg Sunčevog hrama, a što implicira da je stariji hram srušen, a na njegovom vrhu sagrađen novi hram.

Stoga, ako i sami želite saznati više o otključavanju tajni i revolucionarnim novim otkrićima drevne te fascinantne egipatske civilizacije tijekom prosinca subote navečer od 22:00 h rezervirajte za National Geographic.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI