Ovo su filmovi prema istinitim pričama o kojima ćete još danima razmišljati!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Filmovi prema istinitim pričama koje morate pogledati

Ovi filmovi prema istinitim pričama, iako nisu iste tematike, imaju nešto zajedničko. Onaj tko ih pogleda, danima ne prestaje razmišljati o njima. Sljedeći put kada želite pogledati nešto drugačije i kvalitetno, okupite ekipu, partnera ili obitelj i pripremite se na napeti sadržaj.

The Farewell

Ovaj film u sjećanju će vam ostati, ne zato što je šokantan, nego što je jako neobičan. Temelji se na “istinitoj laži” kako opis kaže. Priča prati kinesku obitelj čija većina članova živi u Americi kada saznaju kako je glava obitelji – baka koja je i dalje u Kini, ozbiljno bolesna. Shvaćajući da joj ne preostaje puno vremena, a ne želeći joj reći istinu koju doktori prognoziraju, obitelj se odluči na – nevinu laž. Odluče organizirati lažno vjenčanje unuka kako bi cijela obitelji imala dobar izgovor za okupiti se kod kuće. Osim ove, radnja se dotiče i života izvan svoje domovine, a kombinacija humora i drame naprosto će vas oduševiti.

Lion

Film koji se još naziva i reklamom za Google Maps nosi jednu od najfascinantnijih životnih priča. Saroo Brierley mladić je koji u životu ima sve, a o teškoj prošlosti ne razmišlja. Sve do jednog dana, kada ga naizgled obična situacija podsjeti na ono što se dogodilo prije 25 godina. Saroo je tada bio maleni dječak koji se spletom nesretnih okolnosti odvojio od svog brata na prenapučenom kolodvoru. Iz sjećanja izvlači komadić onoga čega se sjeća i kreće u nevjerojatnu online potragu.

Povezano: Obavezno pogledati – zanimljive serije sa snažnim ženama u glavnoj ulozi

127 Hours

Koliko biste daleko bili spremni ići da spasite vlastiti život? Za Arona Ralstona, naizgled običan dan završit će upravo ovim pitanjem. Nakon što je bezbrižno krenuo u šetnju jednim nacionalnim pakom u državi Utah, pao je u duboku jamu iz koje nema izlaza. Da stvar bude gora, ruka mu je pri tom zapela za tešku stijenu. Kako bi preživio, morao si je odsjeći ruku…. Fascinantna priča o hrabrosti, upornosti i odlučnosti.

Miracles from Heaven

Priča prati obitelj Beam i njihovu 10-godišnju kćer za koju se otkrije kako boluje od neizlječive bolesti. Dok se obitelj bori financijski i emotivno kako bi našla barem neku svijetlu točku, upliće se viša sila i događa se neočekivano. Priča prati istinite događaje kako ih priča sama kćer Anna, koja nakon jakog i silovitog pada, biva zarobljena unutar drva nekoliko sati.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI