Ovo su jednostavne i fora ideje koje morate isprobati ove blagdane

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Fora ideje koje morate isprobati

Ne morate otputovati na drugi kraj svijeta niti potrošiti tri plaće na poklone – zima je čarobna i uz male stvari. Za ove fora ideje ne treba vam puno vremena ni novaca, a stvorit ćete drage uspomene s dragim ljudima i ovu zimu učiniti posebnijom.

Napravite sami svoju vruću čokoladu

Ništa ne kaže “zima i blagdani” kao vruća čokolada, zar ne? U današnje vrijeme ni ona klasična više “ne prolazi”, toliko je divnih dodataka koje možete kombinirati. Cimet, muškatni oraščić, sljez ili mješavina gotovih začina za kavu poput onih s bundevom.

Za jednostavan recept potrebno je:

  • 220 ml mlijeka
  • 20 g čokolade za kuhanje
  • 8 g nezaslađenog kakao praha
  • 8 g pudinga od čokolade
  • dodaci po želji

U manju posudu stavite 7 žlica mlijeka i umiješajte puding od čokolade. U drugu posudu na vatru stavite mlijeko, čokoladu i kakao da se dobije jednolična smjesa. Kuhati uz miješanje, a prije nego zavrije dodajte smjesu s pudingom i kuhajte do željene gustoće. Ukrasite dodacima po želji ili tučenim šlagom i poslužite vruće.

 

Pogledajte 3 nova božićna filma

Znamo da će se na vašoj watch listi naći “Sam u kući”. No probajte ubaciti i barem neke nove filmove, ove godine zaista ih je puno. Znamo da se neki ne mogu mjeriti s klasicima. No ponekad je sve što vam treba mir, topla deka i film uz koji se možete “isključiti”. Fora ideje za filmove možete naći i na Netflixu ili besplatnim online stream kanalima.

Za večeru jedite “doručak”

Ovo će se posebno sviđati vašim malcima. Umjesto da iz dana u dan razmišljate što kuhati za večeru ili posegnete za ostacima ručka, odlučite se na nešto drugačije. Waffli, palačinke, kajgana, pahuljice, tost.. mogućnosti su neograničene, a pravilo  je samo jedno. Večera neka bude nešto što inače jedete samo za doručak.

Povezano: Donosimo recept za najmekši i najukusniji omlet!

Planirajte pidžama dan

Uz rad od kuće ovo je ionako navika mnogih, no ako nije, uvedite barem jedan takav dan. Neka to bude dan kada nitko od ukućana nema obaveze ili mora negdje ići. Možete spojiti ovaj dan uz “doručak za večeru” i tako maksimalno uživati. Provedite dan radeći što volite i stvarajući uspomene s najdražima. Suđe, mailovi, kuhanje… sve će biti tu i sutra. Zaslužujete day off – ne odgađajte uzeti ga!

Pošaljite božićne razglednice

Vratite staru tradiciju i iznenadite prijatelje, susjede i obitelj. Štoviše, čestitke nabavite od lokalnih malih umjetnika, provježbajte “zahrđali” rukopis i pustite maštu na volju. Ispunite čestitke lijepim željama, toplim riječima i humorom.  U današnje vrijeme, ljudi će se iznenaditi i cijenit će kada otvore poštanski sandučić i nađu nešto osim računa.

 

Piknik kraj božićnog drvca

Nema boljeg doba od zime za započeti s novim tradicijama. Od ove godine uvedite “piknik pod borom”!  Nakon što se nabavili i okitili bor, uzmite toplu deku i jastučiće, smjestite je kraj bora i uživajte! Na piknik “ponesite” vruću čokoladu, božićne snackove (recimo ove brownie u obliku božićnih drvca), a na radiju neka sviraju božićne pjesme. Na YouTube možete staviti video kamina, ako nemate pravi, da doživljaj bude još veći!

Učinite dobro djelo – ili više njih

Dobra djela bismo trebali činiti tijekom cijele godine, a zimi, kao simboličan kraj godine, samo ih povećati. Bilo da se radi o toplom obroku za nekoga tko si ga ne može priuštiti ili mjesečna pretplata za školovanje siromašnog djeteta. To mogu biti i manje stvari poput donacije viška stvari ili pomoć pri kupnji starijoj susjedi. Vjerujemo da vam neće biti teško odabrati gdje, kako i za koga pružiti pomoć. Nemojte se opterećivati veličinom geste, sve se računa! Uključite cijelu obitelj jer svi znamo da je sreća veća kad se dijeli!

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI