Ovo su knjige koje biste trebali pročitati prema svom horoskopskom znaku!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Čitanje prema svom horoskopskom znaku rješenje za sve

Ljubitelji knjiga često ne znaju koji naslov je vrijedan njihove sljedeće čitalačke ture. Povremeni čitati pak žele odabrati odličan naslov, kada su već odvojili vrijeme. Svake godine sve je više odličnih književnih naslova, a nemate li vremena za sve njih, najbolje je odabrati onaj prema svom horoskopskom znaku. U nastavku donosimo koji naslov je najbolji za vas, ovisno koji ste znak prema horoskopu. Većinu ih možete nabaviti na Amazonu, a neke i u Hrvatskoj.

Ovan (21.3. – 19.4.)

Karin Slaughter: False Witness

Leigh je obična cura koja živi običan život. Sve dok jednog dana ne dobije poziv. Traže je da sudjeluje u obrani bogataša optuženog za silovanja. Iako ne želi, predomišlja se. Jer, radi se o čovjeku koji je pozna i koji možda zna zašto je Leigh posljednjih 20 godina izbjegavala svoju prošlost. Knjigu možete nabaviti u webshopu Znanje.

Bik (20.4. – 20.5.)

Lisa Harding: Bright Burning Things

Ova priča o ovisnosti i majčinstvu nije za svakoga, no hrabri Bikovi neće htjeti propustiti “hype” koji vlada oko ovog naslova. Priča prati Sonyu koja glamurozni život mijenja za onaj ovisnice. Jedino što je drži je sin Tommy, no pažnju koju bi trebala pružati njemu nije potpuna, jer ovisnost je tu, jača nego ikada. Kada se Tommy počne nalaziti u opasnim situacijama, Sonya će više nego ikada shvatiti veličinu borbe između ovisnosti i odgoja djeteta.

Blizanci (21.5. – 20.6.)

Olivie Blake: The Atlas Six

Znatiželjni Blizanci htjet će znati kako je ova knjiga završila na BookToku (zajednica na Tik Toku fokusirana na knjige i književnost). Ova knjiga zapravo je dio trilogije koja prati šestero primljenih u prestižno društvo Alexandrian. I dok ih se samo petero prima, pratimo napete borbe za život – i prestiž.

Rak (21.6. – 22.7.)

Nita Prose: The Maid

Rakove će privući ovaj napeti triler i misterija, ali i osobnost glavne junakinje. Priča prati Molly, netipičnu 25-godišnjakinju koja radi kao hotelska sobarica. Sreću pronalazi u čišćenju i organiziranju i tako provodi dane, suviše udubljena u svoj posao. Sve dok u jednom apartmanu ne pronađe moćnog biznismena – mrtvog. Odmah postaje glavni sumnjivac, a priča se od tuda napeto raspetljava.

Lav (23.7. – 22.8.)

Beth Morgan: A Touch of Jen

Lavovi vole knjige koje pomiču granice i tjeraju ih na razmišljanje. A ova će napraviti ne samo to – nego vas učiniti opreznom oko toga što objavljujete na Instagramu. Remy i Alicia par su koji je opsjednut s Jen, influencericom koja je nekada radila s Remyem. Kada jednog dana slučajno sretnu Jen, a ona ih pozove na veliko putovanje, učinit će sve kako bi se uklopili – zaista sve.

Djevica (23.8. – 22.9.)

Stephen King: Later

Djevice vole klasiku, s malim twistom. Zato je odličan izbor poznati autor s novom horor pričom. Jamie je dijete samohrane majke, rođen s neobičnim mogućnostima za koje majka želi da ostanu tajna. No, upravo bi njegov talent mogao biti spasonosan kada ga njujorški detektiv uposli da pronađe ubojicu koji prijeti da će ponovo ubiti, iako je sam mrtav.

Vaga (23.9. – 22.10.)

Brene Brown: Atlas of the Hearth

Vage, romantičan znak koji je uvijek u potrazi za novim načinima pokazivanja ljubavi, oduševit će ovaj priručnik. Autorica prezentira 87 različitih emocija i objašnjava kako možemo koristiti jezik i druge alate da ih napokon izrazimo.

Škorpion (23.10. – 21.11.)

S. T. Gibson: A Dowry of Blood

Škorpioni su dualni znak, nepredvidljiv, a takav je i ovaj naslov. Prati priču o Draculi u novom okruženju i situacijama, koje su jednako zanimljive, ali i pomalo mračne. Pravo štivo prema horoskopu!

Strijelac (22.11.  -21.12.)

Jennifer McMahon: The Drowning Kind

Strijelci vole napete naslove koji im drže pažnju, a ako imaju i “faktor straha”, tim bolje! A McMahon piše upravo takve priče. Kada Jax vidi 9 propuštenih poziva svoje sestre Lexie, ne shvaća to ozbiljno. No sutradan Lexie pronalaze mrtvu – utopila se u bazenu njihove bake. Kada Jax prolazi kroz sestrine stvari vidi da je ona istraživala obiteljsku povijest i zemlju. I da je povijest puno mračnija nego što je ikada mislila.

Jarac (22.12. – 19.1.)

Rebecca Roanhorse: Black Sun

Napeti Jarac uživat će u priči koja će ih transportirati u sasvim drugi svijet. U svetom gradu Tova, zimski solsticij period je slavlja i obnove, ali ove godine događa se kada i solarna eklipsa. Ono se pak smatra periodom disbalansa. Istovremeno, Xiala upravlja brodom koji bi trebao stići za vrijeme solsticija. Sa sobom ima jednog putnika – Serapia, slijepog mladića prepunog tajni…

Vodenjak (20.1. – 18.2.)

Faith Jones: Sex Cult Nun

Vodenjaci koji vole učiniti o nečemu novom oduševit će se ovom istinitom i inspirativnom pričom. Faith Jones odrasla je u kultu Children of God kojeg je pokrenuo njezin djed u Macau. Opresivna i ekstremistička sredila potaknula ju je da učini nezamislivo: naučila je samostalno srednjoškolski kurikulum i pobjegla u Ameriku.

Ribe (19.2. – 20.3.)

S. K. Ali: Love from A to Z

Nakon što se suprotstavila rasističkoj učiteljici i dobila suspenziju, Zayneb odlazi kod tete na proljetne praznike. Tamo upoznaje Adama koji krije dijagnozu multiple skleroze od svog tugujućeg oca koji je nedavno ostao udovac. Par pronalazi utjehu jedan u drugom, ali i priliku da kažu sve ono što su do tada držali u sebi.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI