ovo su poslovne lekcije koje ljudi prekasno shvate!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Uz ove poslovne lekcije gradite uspješnu karijeru

Plaća ili strast?

Stručnjaci kažu – jedno i drugo! Poslovne lekcije uvijek idu u smjeru onoga da ne birate posao isključivo zbog plaće, koliko god “primamljiva” bila. Dugoročno nećete biti sretni ako ne radite ono što volite, bez obzira na iznos koji zarađujete. Naravno, za kratkoročno rješenje to je dobra prilika, no opet gubite vrijeme koje biste mogli ulagati u znanja i karijeru kojoj težite. Ljubav prema poslu trebala bi prevagnuti iznosu financija, a idealno je da su oba kriterija zadovoljena. Ako pak  nisu, odaberite posao koji želite raditi i usavršite znanja i vještine kako biste mogli naći bolje plaćen posao u istoj branši ili možda stvoriti vlastiti biznis.

Povezano: 3 navike bogatih i uspješnih žena čiji primjer želimo slijediti

Produktivnost i nakon radnog vremena

Poslovne lecije o produktivnosti i rezultatima najčešće se predstavljaju u okviru posla. No jednako su bitne i za vrijeme izvan onog radnog. Sigurno vam je poznat osjećaj kada prođe naporan radni tjedan i shvatite da niste ništa napravili za sebe i svoje slobodno vrijeme. Ostanak duže na poslu, važni sastanci, hitni rokovi mogu nam itekako potrošiti energiju i ostaviti nas “tupe” ostatak vremena koji nismo na poslu. Takvi periodi trebali bi biti upravo to – periodi, a ne “novo normalno” stanje. Nastojte se ipak natjerati na kavu s prijateljicom, kratku šetnju, masažu.. U suprotnom ćete primijetiti da energije imate sve manje – i za posao i za sve ostalo.

Balans karijere i privatnog života

Jedan od najvećih izazova današnjice je uspješno balansiranje posla, obitelji, hobija, zabave, opuštanja. Posebice ako radite od kuće, imate vlastiti biznis, obitelj… Možemo slobodno reći da su žene koje su našle taj balans otkrile “sveti gral” kojem svi težimo. No većina ih je i dalje rastresena i u moru obaveza. Ako se čujete da govorite stvari poput “luksuz mi je otići kod frizera”, “ne znam kada sam zadnji put bila na masaži” ili “više viđam kolege nego obitelj” vrijeme je za promjenu. I to hitnu. Prije svega ovakav životni stil narušava vam zdravlje koje, jednom narušeno, se teško obnavlja.

Odmor od tehnologije

Većina današnjih poslova uključuje gotovo konstantno gledanje u ekran. I dok mislite da se opuštate uz omiljeni film ili društvenu mrežu, vi zapravo ponovo. gledate. u. ekran. Pokušajte naći nove načine opuštanja i odmora koji ne uključuju ekran i tehnologiju. Šetnja, knjige, crtanje, teretana, igranje s nećacima, kratko drijemanje.. sve su to odlične alternative. Iznenadit ćete se koliko više energije imate. Ponovo se radi o vašem zdravlju koje je bolje spriječiti nego liječiti. Poslovne lekcije stručnjaka osim na posao uvijek se odnose i na vašu vlastitu dobrobit i zadovoljstvo poslom koji radite.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI