Ovo su stvari koje biste trebali napraviti na kraju svake godine!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Evo što biste trebali napraviti na kraju svake godine

Iako godina brzo prođe, tih 300-tinjak dana ispunjeno je svakakvih događajima i emocijama. Možda godina nije bila onakva kakvu ste zamišljali, možda bolja, a možda i gora. Srećom, ionako je na kraju pa je vrijeme okrenuti novi list i napraviti sve u svojoj moći da u 2022. ostvarite svoje ciljeve. U tome će vam pomoći ovi savjeti!

Pogled unatrag

Iako se ne preporučuje okretati prošlosti i u mislima “vrtjeti” stare događaje, krajem godine dobro je stati i prisjetiti se kakva je bila. Što ste ostvarili, a što niste. Jeste li opće imali popis ciljeva, napisanih na pravi način? Sada je vrijeme za novi popis, a evo kako ga učinkovito posložiti.

Jeste li upoznali nove ljude koji su pozitivno utjecali na vaš život i jeste li vi doprinijeli nečijem životu? Vrijeme je da se zahvalite svim divnim ljudima koji vas okružuju, neka znaju koliko su vam važni. Zahvalite i sami sebi i svim divnim stvarima, jer sigurno ih je bilo. Naposljetku, dočekali ste kraj godine živi i nadamo se, zdravi, a to nije mala stvar!

Odaberite zdravlje

Ako ste ove godine preskočili neki zdravstveni pregled, sljedeće godine budite “pametniji”. Čak i ako je sve u redu i ako ste u velikoj gužvi, odvojite vrijeme i obavite sve preglede. Naručite se kod stomatologa, ginekologa, dermatologa, sistematski.. Bolje ćete se osjećati kada maknete tu obavezu s dnevnom reda nego da je ignorirate. Usput ćete znati je li sve u redu ili ako možete na još neki način unaprijediti zdravlje. Zapamtite da ništa od svojih ciljeva, želja i potreba ne možete ostvariti na način koji želite ako niste zdravi.

Stoga se preporučuje odvojiti zdravlje kao posebnu kategoriju za 2022. Ubacite sve preglede na koje se morate i želite naručiti, sve načine i ideje kako ćete još više brinuti o mentalnom i fizičkom zdravlju. Kada ste potpuno zdravi, i sve drugo sjeda na svoje mjesto! Ukoliko trenutno ne možete napraviti za svoje zdravlje onoliko koliko biste željeli, uvijek možete utjecati na pozitivan mindset i male stvari.

Čišćenje uma i prostora

Ne dopustite da prođe još jedna godina s prepunim ormarima stvari koje nikada nećete odjenuti ili koristiti. Štoviše, učinite sebi uslugu, a usput i dobro djelo tako da ih poklonite ili prodate. Vaš dom je vaša oaza mira, sigurnosti i inspiracija ili bi barem trebala biti. Napravite veliku “generalku”, oslobodite mjesta, počistite svaki kutak doma, ako treba i kroz više dana, samo krenite. U tome će vam pomoći i ovi savjeti profesionalne organizatorice. Osim doma, “počistite” i svoj um. Suočite se s raznim emocijama koje vas opterećuju, mislima koje vam ne služe. Izradite vision board i stavite je na vidljivo mjesto. Zalijepite male papiriće s inspirativnim porukama po svim prostorijama. Učinite što god možete da stavite fokus na pozitivu, nadu, inspiraciju.

Napravite mjesta za zabavu

Dokazano je da nas već maštanje o željenoj stvari stavlja u dobro raspoloženje. Stoga ne čekajte ljeto da biste u zadnji tren tražili gdje otići. Planirajte već sada gdje želite ići sljedeće godine. Možda je to više malih izleta ili jedan veliki odmor. Maštajte, radite plan puta, gledajte slike, igrajte se. Osjećat ćete se kao da ste već tamo i ispuniti se dobrim osjećajem. Napravite plan hobija i zabavnih aktivnosti za 2022. Što je to što želite probati, a još niste. Možda odlazak u restoran ili kino sama ili sleep over s nećacima. Možda dan u pidžami ili posjet adrenalinskom parku. Život nije i ne bi trebao biti samo rad, odvojite vrijeme za zabavu.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI