Pet znakova koji pokazuju da mu dajete previše

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Biti zaljubljen divan je osjećaj. Imate dojam nepobjedivosti, svijet je pod vašim nogama, ptičice vam pjevaju na ramenima, a vi ne možete dočekati suton i romantičnu šetnjicu nakon večere koju ste isplanirali sa svojim dragim.

Lijepo to sve zvuči, ali jedan dio vas ipak bi trebao ostati barem jednom nogom na zemlji, ne dopuštajući romantičnom čudovištu da se previše razmaše i pretvori vas u “savršenu” djevojku koja će u svakom trenutku skakutati oko zjenice oka svoga. Zašto? Mnoge žene izjednačavaju ljubav s neprestanim davanjem i podređivanjem, kao da imaju nepresušne izvore te iste ljubavi za sve druge osim za sebe, a kad shvate da su zauzvrat dobile malo ili ništa, obično je već kasno.

Takvim ponašanjem otvaraju vrata šansi da će ih on, usprkos tome što su se same sebi činile uistinu divnom djevojkom, nogirati. Ono što je u cijeloj priči krivo je ponašanje “savršene” cure. Bake su nam uvijek ponavljale da ostavimo dečke da trče za nama i da ne smije biti obrnuto. Koliko god zvučalo zastarjelo, malo suzdržanosti i distance čini čuda.

Ne tvrdimo da morate biti ledene kraljice, ali kao i u svemu, bitno je pronaći mjeru.

Donosimo vam stoga pet znakova koji pokazuju da mu dajete previše, možda čak i više od onog što on može podnijeti.

1. Uzdižete ga u nebesa

A sebe podcjenjujete… Mnoge su žene sklone postavljati svog muškarca na pijedestal zbog naslijeđa kolektivne ženske degradacije. Stoljećima su uvjeravane da su muškarci inteligentniji i superiorniji u svakom smislu i to je ostavilo traga i na najuspješnijim i liberalnim ženama.

Ako ste tip koji će partnera uspoređivati s bogovima, budite svjesni da je takva količina obožavanja prema jednom ljudskom biću nezdrava, a jedino što može napraviti je napumpati njegov (vjerojatno već prevelik) ego.

2. Zanemarujete svoje prijatelje

Zanemarite li svoje prijatelje smatrajući da ćete tih sat, dva nedostajati svome partneru, gadno se varate. Najgora stvar koju možete napraviti je odreći se svojih prijatelja “u ime ljubavi”.

Muškarci vole žene koje imaju svoje interese, a koji ne uključuju nužno njih. Jednostavno, zanimljivije su od onih koje im stalno pušu za vratom.

3. Prepuštate se seksu protiv svoje volje

Između ljubavi i seksa u ženskom umu gotovo stoji znak jednakosti, ali misliti da vas muškarac voli kad vas nagovara na seks do kojeg vam u tom trenutku nije, jednostavno je naivno. Takav seks neće produbiti vaš odnos niti je odraz stupnja vaše intimnosti.

Seks ne bi trebao biti obveza, već izraz ljubavi.

4. Ulizujte mu se

Suprotno vašem vjerovanju, ulizivanje i konstantno ispričavanje neće stišati zvijer u njemu, već će dovesti samo do toga da ćete izgubiti njegovo poštovanje. Nije rijetkost da žena nastavi podržavati svog partnera čak i kad zna da nije u pravu. Ako ste uvijek vi ta koja prva kaže “oprosti”, nakon nekog vremena neće samo on izgubiti poštovanje prema vama. Izgubit ćete ga i vi sami prema sebi.

5. Dubili bi na glavi samo da bude sretan

Ovo je možda najindikativniji dokaz da ga previše volite. Ako je nervozan, distanciran i šutljiv, to ne znači da vi morate trčati oko njega ispunjavajući mu svaku želju. Jasno nam je da je on centar vašeg svemira, ali budete li radili sve za njega, pretvorit ćete mu se u mamu, a ne ženu njegovog života.

Sjetite se da i vi imate želje i potrebe koje želite upražnjavati u slobodno vrijeme, umjesto da trčite na svaki njegov mig.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI