Pokloni s Orašarom i ove su godine veliki hit! Izdvojili smo najljepše ideje s ovim motivom

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Pokloni s Orašarom koji će oduševiti vaše najdraže

I dok brojni fanovi imaju cijelu kolekciju koju ponosno izlažu u božićno vrijeme, mnogi od njih ne znaju koja je zapravo priča iza ovih poznatih figurica. Nastale su u Njemačkoj, krajem 17. stoljeća, a od nastanka do danas ostale su jedan od najpopularnijih blagdanskih darova. Zato su pokloni s Orašarom, ne samo preslatki već i dio dugogodišnje tradicije diljem svijeta.

No veliki uspjeh i zamah masovne proizvodnje i ljubavi prema ovim figurama krenuo je nakon Drugog svjetskog rata. Američki vojnici doma su nosili ove suvenire, a kasnije dolazi i do baleta Orašar. Balet se počeo izvoditi sredinom 20. stoljeća u SAD-u te je ubrzo postao najgledanija izvedba za vrijeme božićnih praznika. Taj trend danas je prisutan u brojnim zapadnim zemljama, a sam simbol orašara neizostavna božićna dekoracija.

Pokloni s Orašarom za sve generacije

Za one koji još nemaju Orašar motiv “od glave do pete” oduševit će klasični ukrasi koji su neizostavan dio kolekcije svakog fana. Osim klasičnih figurica, dobar izbor su i one u obliku ukrasa za bor.

Homedeco.hr, 25 kn do 90 kn

Često se za blagdane poklanja upravo nakit. Pravi ljubitelj Orašara obožavat će ovu Borboleta narukvicu u sretnoj crvenoj boji i s motivom omiljene figure.

pokloni s orasarom
Dm.hr, 59.90 kn

Ako ste i sami ljubitelj Orašara i živite s istomišljenicima, nabavite jastuk s likovima i imenima cijele obitelji! Uz njega, odličan dodatak za svaki dom su i šalice iz kojih će vruća čokolada biti još slađa.

Jastuk: Unikatni-pokloni.com, 150 kn; bijela šalica: Zutiklik.hr, 129 kn; šarene šalice: Pevex, 39.90 kn/komad

Božićni motivi odavno su prisutni i na odjeći, čarapa, pidžamama.. Ovih blagdana odaberite onu s likom i djelom Orašara u veseloj zelenoj boji, za danonoćno blagdansko raspoloženje!

pokloni s orasarom
Asos.com, 25 funti

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI