Pričaj sa mnom, ne guraj svoje probleme pod tepih

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Zato me danas interesiraju moji problemi. Tko mi u njihovom rješavanju može pomoći? Sramim li ih se ili se sramim tražiti pomoć, kočnica je koju ne treba povlačiti, no povlačimo je vrlo često. Tako problemi ostaju pod tepihom dok god netko ne stane na njih, a onda eksplodiraju.

Ima li smisla gombati se sam

Ima li to sve smisla tako činiti, kada u osnovi ne činim ništa. Mogu li nekome platiti da me provede kroz proces mojih najturobnijih misli. Misli koje mi ne dozvoljavaju naprijed, koje me ometaju u mom svakodnevnom životu. Iscrpljuju opako i fizički i mentalno. Ne treba mi to. Idem se napokon pozdraviti s tim viškom kojeg nosim na leđima. Uspraviti se, nasmijati i osvježiti ranjenu glavu.

Da, odlučila sam se počastiti i platiti seansu i to baš sebi za rođendan. Počeli smo u 17 sati i završili nekoliko minuta prije dolaska gostiju. Rođendan je bio odličan.

Da odlučila sam platiti onome tko će me saslušati, a ne poznaje me, što je dobro. Svi moji su emocionalno vezani za mene i njihovo društvo ne bi sada bilo od koristi, ni njima ni meni.

Povezano: Usporila sam i usporenje me dovelo do onoga za čim sam žudjela

Svaki plan ima početak i kraj

Neko vrijeme prije odluke da odete nekome s kim ćete podijeliti svoje probleme imate scenarij svega što biste rekli, no kada dođe dan da odete, više ne znate ništa i sve je u redu. Pitate se, otići ili ne. To je kao i kod doktora. Dok vas luđački boli ne možete dobiti termin, a kad se pojavite, vi ste već zdravi. Doktor dobiva drugačiji dojam vašeg stanja. Zato je najbolje zapisati kad vam je teško i te bilješke ponijeti sa sobom. Možete i dan ranije zapisati si plan kojim ćete iznositi svoj problem i što je to što želite.

Kod mene je bila svjesnost da se bavim u svojoj glavi glupostima i sadržajima koji nikome ne služe, a oduzimaju mi puno energije. Ispričala sam ih sve. Zatim ono što želim; ne boriti se s njima, već znati što napraviti s njima. Kuda ih posložiti. Kako se prema njima odnositi što bi mi donijelo mir i snagu za one aktivnosti koje volim raditi.

Sluša li me tko

Možda ćete morati proći više „slušaoca“ dok ne naiđete na onoga koji vas zaista sluša, kuži, u potpunosti razumije. Sve je to normalno. To je naš put.

Kad sam sve ispričala, osjetila sam povjerenje koje se stvorilo između mene i „slušaoca“. Daljnji tijek seanse bila sam poslušna i slušala sam upute koje su mi pomogle da pogledam sve svoje probleme s druge strane.
Jasno je svima da je ovo samo početak i da ostale alate koje sam dobila trebam koristiti u periodu preda mnom.

Različitost alata ispunila je moje vidne i slušne kanale jer smo najčešće kombinacija neka dva sustava.

Nije bitan brzi pad, već brzo podizanje

Ljude obično hvata strah kada imaju osjećaj izgubljenosti. Kada znaju, vide ili osjećaju da nemaju konce u svojim rukama. Nisam otkrila sada toplu vodu, jer se to događa na svakodnevnoj bazi. No brzo prepoznavanje pada, izgubljenosti, straha, neučinkovitosti daje nam prednost da se brzo dignemo, odnosno upotrijebimo jedan od alata kojim ćemo opet uspostaviti stabilnost.

Zamislite da držite jedro u rukama kojim upravljate i ono vam odjednom, pod navalom većeg vala, iskače iz ruku. Nalazite se u situaciji da vas more valja kako ono hoće. Koje olakšanje ćete osjetiti kad ponovno uhvatite jedro i podignete ga visoko iz uzburkanog mora u okomit položaj te još većom brzinom zaplovite tamo gdje ste krenuli?

Povezano: Sretni ljudi sami čine svoju sreću

Viči, pitaj, reci, pričaj sa mnom

Nije nikakva sramota imati probleme, no veća je sramota sramiti ih se. To je kao da se sramimo sami sebe. Vjerojatno odgajate djecu ili educirate odrasle profesionalno ili onako uz put prijateljski. Bodrite ih vi koji se sramite. Bravo! Ako možete druge, možete i sebe.

Pričaj sa mnom, plaćam

Hoćemo li se odlučiti platiti kome da priča s nama i biti poslije sređeniji s planom u ruci ili dati vremenu čekanja da nas uništi ne želeći nikome platiti. Ne želeći pronaći rješenje. Ne želeći prodisati je naša odluka ZA ili PROTIV patnje. Pričaj sa mnom.

Prošlo je mnogo mjeseci od rođendana, a ja još uvijek svoj poklon sebi, ustrajno i polako konzumiram.

Znati pomoći SEBI, to SEBSTVO bit će nam vječno zahvalno

Hodaj polako i poslušaj ovaj članak u audio obliku KLIKNI

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI