Pronađite vrijeme za sebe: Kućni beauty tretmani za dušu i tijelo

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Postalo je gotovo normalno pričati koliko smo pod stresom i koliko samo obaveza imamo, pa nije ni čudo da žene često nemaju vremena za sebe. Mnoge ne mogu pronaći ni novac ni vrijeme za posjetu kozmetičkim salonima. Često su nezadovoljne svojim izgledom, ne znajući da im za to ne treba mnogo vremena, već samo malo volje.

Dovoljno je izdvojiti sat vremena tjedno, te uz omiljenu glazbu napraviti par tretmana uz koje ćete zasjati.

Zaronite u toplu kupku

Napunite kadu, pripremite kupku i piling, šampon, masku za kosu i neko mirisno mlijeko za tijelo. Lagana glazba umiruje, uranjate u vodu i opuštate se.

Ne zaboravite lice

Nemojte zaboraviti masku. Držite je koliko je napisano na uputstvu pa je isperite i nanesite serum i kremu. Možete da koristite i takozvane sheet maske (one u maramici).

Trenutak za sređivanje noktiju

Idealno vrijeme za uređivanje noktiju je baš ono nakon kupke. Obavezno dobro nahranite ruke kremom, a ako imate vremena, na njih možete nanijeti i malo maske za lice. Koža će vam biti zahvalna.

Posebna pažnja za stopala

Sve što uradite s rukama važi i za noge i stopala, s tim da zadebljalim petama posvetite više pažnje, a kremu je najbolje bogato nanijeti prije spavanja, i prespavati s čarapama. Ujutro ćete se iznenaditi koliko će stopala biti meka i njegovana.

Neka kosa sjaji

Nakon kupanja, pranja kose i stavljanja maske, kosu treba osušiti. Budite pažljivi, a ako se fenirate, , na nju nanesite malo ulja. Ako imate suhi tip kose, nanesite ga na vlažnu kosu (ako treba, stavite malo ikad je posušite), a ako je tanka i sklona mašćenju – samo mrvicu nakon sušenja. Što se farbanja tiče, preporučujemo da ipak posjetite frizera, on to najbolje radi.

Naspavajte se

Općenito, vodite računa o tome što jedete i koliko spavate, to je isto vrlo važno, baš kao i izbjegavanje stresnih situacija koje čine da izgledate umorniji i stariji.

Ne zaboravite unutrašnju ljepotu

Ne zaboravite na svoje želje, potrebe i očekivanja, sreća je usko povezana s njima. Radite u životu ono što vas raduje i stavlja osmjeh na lice. Kad stavite sebe u prvi plan, prijetit ćete da se pozitivno mijenjaju i stvari oko vas.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI