Psihološka astrologija – She

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Svaka natalna karta izgleda otprilike isto, nešto poput ljudi, vise manje su slični, no unutar svakog natala se kriju misterije i čuda svake osobe i njihova divnost postojanja koju tek treba otkriti. Upravo psihološka astrologija omogućuje nam da upoznamo sami sebe! Ako vas zanima odgovor na ova pitanja, ali i mnoga druga psihološka astrologija je tu.

Natalni horoskop je karta našeg karaktera, osobina, boli, potencijala, ali i zamki. Može poslužiti kao mapa do skrivenog blaga za nekog tko sebe ne poznaje dovoljno, a to smo često svi, jer tko ima vremena posvetiti se sebi…?!

Ona je ono što nam je dano po rođenju, naši resursi koji, ako ih upoznamo i razumijemo, mogu dati najbolju verziju nas samih. Ono što možemo postati, ono što jesmo. Otkriva nam mogućnosti, skrivene potencijale, nejasne i neshvaćene dijelove nas, objašnjava nam energije koje nas tvore i služe kao putokaz da se vratimo sebi! Mjestu gdje možemo biti ono što hoćemo, sretni, zadovoljni i mirni. Kroz psihološku astrologiju otkrivamo šifriranu poruku koju smo dali sami sebi prije rođenja. Da, tu je astrolog za vas kao svojevrsni vodič, ali samo je vi sami razumjeti i samo je vi sami možete upotrijebiti.

Zanima li vas zašto vam drugi stalno govore da ste sebični, a vi se čudite i šokirate kako to, zašto birate starije partnere ili ponavljate “krive”, koja je vaša profesionalna afirmacija? Da, radite svoj posao da bi živjeli, ali skriva li se unutar vas posao koji će vam omogućiti da ne radite više ni jednog dana u vašem životu jer radite ono što volite?! Pitate li se zašto me nitko ne razumije? Pripadam li ja ovom svijetu? Zašto toliko brinem o drugima, a nitko o meni? Odgovor ćemo pronaći u vašoj osobnoj natalnoj karti.

Svi vaši životni odabiri, partneri, ljubavnici, društveno prihvatljive stvari i vaše tajne, nesvjesno, prijatelji, obitelj, zdravlje, putovanja, brak ili djeca su stanovnici vašeg natala. Tu ih potražite i lakšim razumijevanjem sebe samog, unutarnjih sukoba koji vas dovode do ludila, frustracija i veselja omogućite sebi, ali i drugima ljepši i kvalitetniji život. Jer podsjetimo se sutra ne postoji, jučer je prošlo, imamo samo sad i sad trebamo reći da volimo, da se ljutimo, da smo zahvalni… jedini trenutak kad živimo je upravo ovaj. Usudite se, nitko nije rekao da će biti lako, ali vrijedit će!

Astropsihologija

Psihološka astrologija ili astropsihologija, rezultat je unakrsne oplodnje polja astrologije s dubinskom psihologijom, humanističkom psihologijom i transpersonalnom psihologijom. Postoji nekoliko metoda analize horoskopa u suvremenoj psihološkoj astrologiji: horoskop se može analizirati kroz arhetipove unutar astrologije (kao što je karakteristično za jungovski pristup u astrologija) ili se analize mogu ukorijeniti u psihološkim tezama i motivacijskim teorijama. Mogle bi postojati i druge astrološke metode i pristupi ukorijenjeni u psihologiji.

Astrolog i psihoterapeut Glenn Perry karakterizira psihološku astrologiju kao “i teoriju osobnosti i dijagnostički alat”.

I sam tvorac moderne psihologije, Carl Gustav Jung, je rekao: ”Psihologija treba dati priznati astrologiji i prestati se ograđivati od nje jer astrologija sadrži sumu cjelokupne psihologije od antike do danas.”

Astrologija se često krivo interpretira jer svi volimo svakodnevni horoskop čitati no on je u pravilu samo zabava i ne može se primijeniti generalno na svaku osobu. Ako želite razumjeti svoje potencijale, ograničenja, razvojne obrasce i sustav vrijednosti koje smo usvojili kroz rani dom, svoga dečka ili dugoročnog partnera, profesionalne afirmacije ili slabe točke organizma uvijek ćete morati angažirati astrologa.

Autorica Ivana Pasarić

[email protected]
Facebook: What makes My Soul Shine

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI