Savršen spoj umjetnosti i modernog dizajna skriven u malom ateljeu

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Šetajući ulicama grada Zagreba, često ne obraćamo pozornost na sve ljepote koje ga čine jedinstvenim i drugačijim od svjetski poznatih metropola. Ako se u njemu nešto posebno ističe, onda su to sva ona skrivena mjesta koja sama po sebi pričaju zanimljive priče. Osim atraktivnih lokacija na kojima su smještena, ističu se i uređenjem interijera koji ostavljaju bez daha. Sam izgled takvih prostora nam omogućuje da se na trenutak isključimo iz svega i zakoračimo u svijet mašte.

Jedan od takvih je i atelje akademskog slikara i kipara Josipa Konte, smješten u samom centru Zagreba, točnije na adresi Dalmatinska ulica 7. Nalazi se u preuređenom preko 100 godina starom industrijskom prostoru koji okuplja zaljubljenike u umjetnost, dizajn i kreativnost vrvi od raznih umjetničkih djela, kao i detalja koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Sastoji se od slikarskog dijela te kiparske radionice koja se još uvijek koristi. Talentirani akademski umjetnik svoj atelje voli nazivati „umjetničkim univerzumom“ odvojenim od vanjskog svijeta u kojem stvara svoju umjetnost.

Moderno uređen u industrijskom stilu podsjeća na njujorške loft stanove, popularne zbog visokih stropova i količine svjetlosti koja dopire u unutrašnjost istih. Zidovi i stropovi su izrađeni od opeke koja unosi dozu topline u prostor, a posebno se ističe i rasvjeta koja pomaže u tome da se dodatno osvijetli svaki kutak prostorije. Ipak, ono što ovaj atelje čini drugačijim su slike i postolja na kojima su smještene originalne skulpture koje ga čine autentičnim.

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski kipar i slikar, istaknuto je ime aktualne likovne produkcije, autor je obimnog i složenog kiparsko slikarskog opusa. Nakon trogodišnjeg rada na mjestu direktora Ljevaonice umjetnina pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, živi i radi kao samostalni umjetnik u Zagrebu. Bogati pedesetogodišnji likovni rad je popraćen nizom samostalnih i skupnih izložbi, a rezultirao je umjetninama koje se nalaze u privatnim zbirkama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ukoliko želite iskusiti idealni i nesvakidašnji prostor koji sam za sebe priča svoju priču već pri samom ulasku, privatno ili poslovno, naći ćete se na pravom mjestu.

Virtualan obilazak ateljea, kao i sve ostale informacije potražite na službenoj web stranici ili putem društvenih mreža.

Foto: Josip Konta

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI