Sedam jasnih znakova da imate dobrog supruga

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Kakav je vaš savršen muškarac? Kada je u pitanju fizički izgled, definicija savršenstva varira od osobe do osobe. Međutim, u emotivnom pogledu svi mi žudimo za prilično sličnim osobinama. Odgovorite na sljedeća pitanja i bit ćete sigurni da imate sjajnog supruga pored sebe.

Uz njega se osjećate sigurno

U društvu dobrog muškarca žena se nikad neće osjećati nesigurno. Bez obzira je li riječ o nesigurnosti vezanoj za fizički izgled, način na koji treba odraditi neki zadatak ili osjećaje u vezi – pravi muškarac zna kako umiriti sve ženine sumnje i dileme.

Podiže vaše samopouzdanje

Dobar muškarac nikad se neće poslužiti manipulacijama kako bi dobio ono što želi ili kontrolirao način na koji njegova ljepša polovica razmišlja. On ne omalovažava. Naprotiv, svojim ponašanjem podiže njezino samopouzdanje.

Daje vam vjetar u leđa

Dobar muškarac nikad neće ograničiti ženu u ostvarivanju svih njenih potencijala. Bit će joj najveća podrška, a po potrebi i rame za plakanje. Neće dopustiti svojoj ženi da odustane od snova. Naprotiv, bit će joj motivacija i nadahnuće.

Vjeran vam je

Prevara mu ne pada na pamet, bez obzira je li riječ o fizičkoj ili emotivnoj prevari. U njegovu životu ima mjesta samo za jednu ženu – vas.

Zna da trebate imati vremena samo za sebe

Dobar muškarac zna da je kvalitetan brak vječni kompromis između dvije osobe kojima je potrebno odvojeno slobodno vrijeme, vrijeme za vlastite interese. Štaviše, on vas potiče da odvojite vrijeme samo za sebe.

Daje vam prostora da budete “svoja osoba”

Ako ga zamolite za savjet, dat će vam svoje mišljenje. Nikada neće nametati svoje mišljenje niti očekivati da razmišljate kao on. Previše vas cijeni da bi se tako ponašao.

Uvijek ste mu na prvom mjestu

Na njega se možete osloniti u svim trenutcima u životu – omiljena vam je osoba za proslavljanje lijepih vijesti, ali i dijeljenje teških trenutaka.

Izvor: Zadovoljna

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI