Što je suho četkanje tijela i zašto sve više žena njeguje kožu na ovaj način

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Suho četkanje tijela – o čemu je riječ?

U suštini radi se doslovce o tome – četkanju tijela “na suho”, mekom četkom posebne namijene. Iako sam postupak zahtjeva nešto vašeg vremena i energije, rezultati se definitivno isplate!

“Mehanički postupak suhog četkanja odličan je za uklanjanje tvrde, suhe kože nakon čega dolazi do otvaranja pora. Uz to, dolazi do boljeg rada cirkulacije čime se radi detox kože i postiže učinak sličan limfnoj drenaži” objašnjava dermatologinja Shilpi Khetarpal za Cleveland Clinic.

Sve to rezultira glatkom, sjajnom kožom, a osim fizičkih benefita, ima i onih “mentalnih”. Kao i kod bilo koje masaže i suho četkanje utječe pozitivno na naš nervni sistem. Sam potez četkanja žene opisuju kao smirujuć i meditativni. Učinite ga sastavnim djelom vaše svakodnevne beauty rutine i rezultati će ubrzo biti vidljivi.

Možemo zaključiti da je nekoliko benefita koje pruža suho četkanje tijela:

  • detox kože
  • smanjenje celulita
  • stimulacija nervnog sistema
  • jačanje prirodnog sjaja kože
  • nježnija opcija od klasičnog pilinga kože

Postupak i primjena

Za suho četkanje važno je nabaviti kvalitetnu “opremu”. Obično se preporučuje nabaviti četku s drvenom drškom i dužom ručkom. Tako ćete lagano doseći teža mjesta poput leđa. Važno je i odabrati prirodna vlakna na četki s obzirom da dolaze u dodir s golom kožom.

Četkanje ne traje dugo, no preporučuje ga se raditi svakodnevno za optimalne rezultate. Dovoljno je 10 do 15ak minuta dnevno ili koliko vam prija. Nakon četkanja otuširajte se u vodi toplo – hladne kombinacije i potom namažite hidratantnom kremom ili uljem.

Donosimo i video vodič kako krenuti s četkanjem na pravilan način:

Odgovara li svim tipovima kože?

Iako suho četkanje tijela zvuči kao nešto što nije preporučljivo za suhu kožu, stručnjaci kažu da nema kontraindikacija. Ukoliko primijetite crvenilo ili svrbež, prekinite četkanje, no zdrava, ali suha koža nije razlog da ne probate četkanje.

U slučaju osjetljivije kože samo obratite pažnju na izbor četke s čvrstim, ali mekim nitima. Izrazito je važno da izbjegavate četkanje područja koje je nadraženo, crveno, gdje se nalaze veći madeži, ogrebotine i slična oštećenja kože. Dr Khetarpal također preporučuje da se izbjegava suho četkanje lica s obzirom da je tu koža više osjetljiva. “Za to područje primijenite manje agresivne metode, koristite proizvode posebno napravljene za piling lica”, poručuje.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI