Tražite koju seriju gledati, saznajte isplati li se pogledati ove

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Ako tražite koju seriju gledati na Netflixu, vjerujemo da će vam ovaj članak biti od pomoći. Vjerujemo da ćete na osnovu niže navedenih opisa lako procijeniti koja serija bi bila pravi odabir za vas.

The Queen’s Gambit

Riječ je o izvrsnoj, limitiranoj seriji od 7 epizoda. Serija je uistinu posebna, jedinstvena, drugačija, vrlo „pametna“. Ako ste razmišljali pogledati je, samo naprijed, nećete se razočarati. Priča nas vodi u pedesete godine prošlog stoljeća, a prati Beth Harmon, 9-godišnju djevojčicu u sirotištu koja pokazuje nesvakidašnji talent za šah. S vremenom jača njezina ovisnost o zelenim tabletama koje su se u to vrijeme davale djeci u sirotištima za smirenje. Pod njihovim utjecajem i uz veliku koncentraciju razvija sposobnost da “vidi” na stropu šahovsku ploču s figurama, mislima može predviđati poteze. Priča se nastavlja kroz njezine tinejdžerske godine pa sve do trenutka kad postaje šahistica svjetske klase boreći se s nepobjedivim Rusima. Već je prva epizoda sasvim dovoljna da vas zainteresira. Glumica Anya Taylor-Joy je kao stvorena za ovu ulogu, obavila je izvanredan posao. Produkcija, kostimi, glazba – sve je odlično. Važno je napomenuti da ne morate biti šahist da biste voljeli ovu seriju.

Halstone

Ovo je limitirana biografska serija o američkom ženskom modnom dizajneru Halstonu koja prikazuje njegov uspon i pad od 60-ih do kasnih 80-ih godina prošlog stoljeća. Halston je izgradio carstvo na svojem imenu. U potrazi za vlastitim upečatljivim dizajnom, okuplja dizajnerski tim. Serija se bavi i njegovim privatnim životom, ovisnostima, vezama s muškarcima, a neuredan život kad tad dođe na naplatu. Halstonova muza i tajno oružje je Liza Minnelli, njegova dugogodišnja prijateljica. Ovo je serija prvenstveno za ljubitelje svijeta mode i slavnih dizajnera.

From Scratch

Ovo je topla i dirljiva ljubavna priča puna emocija, jednostavno vas “tjera” da vjerujete u pravu ljubav. Amy je umjetnica iz Teksasa koja za vrijeme kratkog boravka u Firenci upoznaje šarmantnog sicilijanskog chefa Lina. Amy i Lino se zaljube jedno u drugo. Serija je prožeta različitim kulturnim nijansama, ljubavlju, nadom i gubitkom. Lijepa romansa postat će srcedrapajuća priča o gubitku. Kompleksno, duboko, nadahnjujuće i doista posebno. Serija nas vodi i u predivne talijanske krajolike. Dostupna je u osam epizoda. Ako tražite lijepu romantičnu dramu koja izaziva suze, onda svakako pogledajte ovu seriju. Ako ste, pak, netko tko se teško nosi s činjenicom da je život ispunjen i patnjama, onda vam se možda i neće svidjeti.

Keep breathing

U maloj zračnoj luci u Kanadi zgodna mlada odvjetnica iz New Yorka, Olivia Rivera (Liv), pokušava naći prijevoz. Uspijeva nagovoriti Sama, koji kaže da je fotograf National Geographica, i njegovog pilota da je povezu. Nakon što se zrakoplov sruši u kanadskoj divljini, Liv je jedina preživjela. Sama je usred ničega, i nitko ne zna gdje je. Jer ispada da Sam nije fotograf i da nitko ne zna za taj let. Ovo je drama o preživljavanju, ali priča se više fokusira na prošlost i osobne traume s kojim se nosi glavna junakinja. U trenucima kada joj je život u opasnosti, suočava se s prošlošću. Serija je „duboka“ i treba je razumjeti kako bi vam se svidjela. Jako je sporog tempa, ima 7 epizoda. Ili će vam se jako svidjeti ili vam se uopće neće svidjeti.

Sweet Magnolias

Serija Sweet Magnolias, kako se i iz naziva da naslutiti, simpatična je i, „prozračna“ romantična drama. Može se reći da je riječ o lijepoj seriji za feel-good osjećaj uz koju se možete opustiti i zabaviti. Tri dugogodišnje prijateljice pružaju si podršku dok se nose s vezama, slomljenim srcima, obiteljskim problemima, odgojem djece, karijerama, prijateljstvima. Dakle, serija je to o uobičajenom životu, svakodnevnim obvezama i problemima, romansama. Radnja je smještena u gradiću Serenityju. Ako volite romantične serije lagane dinamike i predvidive radnje, onda je svakako pogledajte. Međutim, ako ste u potrazi za jedinstvenim serijama poput serije “The Queen’s Gambit” ili “From Scratch”, onda ova neće biti pravi izbor za vas.

Povezano: Popularne serije koje biste mogli pogledati ovih dana

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI