Tretmani koje morate napraviti sada da biste vidjeli rezultate do ljeta

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Mnogi tretmani lica i tijela se ne preporučuju raditi tijekom ljeta odnosno kada su zrake sunca jače no ikada. Budući da se ipak ljeto opasno bliži, znamo da ste u potrazi za svim tretmanima koje možete sada napraviti i vidjeti rezultat kada se skinete u badiće.

Lasersko uklanjanje dlačica

Mnogi ljudi počnu razmišljati o laserskom uklanjanju dlačica kada vrijeme postane toplije, ali idealno vrijeme za početak ovog procesa je zima – kada je proizvodnja melanina sporija. Naime, obično se radi četiri do šest tretmana u razmaku od nekoliko tjedana stoga je zaista idealno vrijeme prosinac i siječanj za započeti ovaj proces. No, niti sada nije kasno jer do ljeta i vašeg izlaganja suncu ima još nešto vremena pa biste mogli skinuti veliki dio dlačica.

Kemijski pilinzi

Kemijski pilinzi su kombinacija kiselina koje ljušte kožu i skidaju gornji sloj kože lica te je ostavljaju glatkom i zaglađenom. No budući da je ovaj tretman dosta intenzivan, pogotovo za nekog osjetljivije kože, ne smijete ga raditi kada ste izloženi suncu. Sunce može dodatno oštetiti kožu i time poništiti efekt zaglađivanja i ujednačavanja tena, stoga je upravo ovaj period vremena najbolji za ovaj kemijski piling.

Uklanjanje tetovaža

Slično laserskom uklanjanju dlačica i laserskim tretmanima lica, uklanjanje tetovaža je najučinkovitije kada vaša koža ima nižu količinu melanina. Doduše, i tetoviranje se preporučuje raditi van ljetne sezone. S obzirom na to da se razbijaju pigmenti tinte u koži, važno je da koža ne potamni, a to je gotovo nemoguće na suncu.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI