Udobne cipele na petu – Što gledati prilikom kupnje?

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Svi s nestrpljenjem čekamo dotjerivanje i izlazak vani, no nakon nekog vremena provedenog u visokim petama, jedino što nam je na pameti, kako skinuti štikle i odmoriti umorna i žuljava stopala. To je samo zato što ste izabrali krive cipele ili možda niste navikli nositi visoke pete.

Zato vam u nastavku donosimo kako odabrati cipele na visoku petu koje će biti udobne i koje nećete željeti skinuti nakon par sati plesa.

Koje su bitne stvari na koje trebate obratiti pozornost ako želite udobnu štiklu?

Vrijeme je ljetnih večeri, zabava na otvorenom i plesanja do ranih jutarnjih sati. Često trljanje kože u visokim cipelama može izazvati bol u stopalima i nogama, koje često mogu biti popraćeni žuljevima. Volite izgledati otmjeno na takvim događanjima što će zasigurno uključivati cipele na petu, ali to ne bi trebao biti problem. Par dobro odabranih cipela ne samo da će vam dati na eleganciji već će vašem stopalu omogućiti udobnost, pa plesanje do zore neće biti problem.

Previsoke pete i njihovo često nošenje uzrokovat će problema s kralježnicom. Zato bi prema preporukama stručnjaka morali  za svakodnevnu upotrebu nositi petu ne veću od 2,5 cm. Ova visina je najmanje štetna za zdravlje, jer ne uzrokuje degenerativne promjene u koštanom tkivu.

Drugo na što morate obratiti pozornost je razmak između potplata i same pete. Što je peta viša to je udaljenost kraća. Tako se udaljenost od 3,5 cm smatra sigurnom jer pruža stabilnost. Kako bi spriječili bolove, žene se često odlučuju uzeti pola broja veće štikle, jer postavljanjem silikonskih jastučića taman ćete popuniti prazninu, a istovremeno povećati udobnost.

Obratite pozornost i na položaj pete. Peta ne smije biti zakrivljena ni prema van ni prema unutra, jer će uzrokovati previše problema prilikom nošenja. Nemojte zaboraviti da je materijal jedan od glavnih značajki udobnosti cipele, pa će tako umjetni materijali biti puno grublji i uzrokovat moguće žuljeve, nego li prava koža.

Kako učiniti svoje cipele na visoku petu više udobnima ?

Ako želite udobnije cipele, prvo nemojte birati one iznad 10 cm. Smanjite visinu pete, pa će i udobnost kod nošenja biti na nivou. Ako ste ipak kupili cipele a previsoke su vam, ne paničarite, postolarske radnje mogu vam pomoći u skraćivanju. Nije isto hodati u tenisicama kao i hodati u štiklama.

Ako želite provesti cijelu noć u petama, onda naučite pravilno hodati i uključite u vaš hod svoje trbušne mišiće. Ako imate široke prste na nogama, a cipela ide u špic, preporučujemo da odaberete drugi stil. Nema ništa gore nego preklapanje prstiju u stisnutoj cipelici, te bolovi i žuljevi koji idu u korak s tim.

Prije prvog nošenja svoje štikle nosite na deblje čarape, pa će svi dijelovi cipele koji bi inače stisnuli vašu kožu, biti opušteni. Na zatvorene cipele možete nositi i male najlon stopalice, koje će također pomoći u mogućem žuljanju kože. Upotrijebite silikonske gelove na sve dijelove koje vam rade veća opterećenja i trenja. Osim toga, uvijek pri sebi imajte par flastera, koji će vam biti prva pomoć u mogućoj nevolji.

Ako razmišljate o udobnosti birajte cipele na platformu, udobnije su od stiletto cipela, jer imaju visinu ali i manji kut. Ovakve kao i mnoštvo drugih udobnih i modernih cipela potražite u CCC trgovinama. Ove trgovina nude mnoštvo svjetski poznatih brendova, koje su vrhunske izrade, kvalitete i dizajna. Osim u njihovim trgovinama pogledajte i njihovu web stranicu, na kojoj ćete u samo par klikova moći naručiti svoj omiljeni model. I za kraj predlažemo ako mislite provoditi cijelu noć vani, pogotovo plešući, onda izaberite one cipele koje imaju remen na gležnju za dodatnu sigurnost i potporu.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI