Za učinkovito liječenje neophodan je cjelovit pristup i kvalitetna komunikacija

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Prva Holistička Bura budi nadu

Da je riječ o drugačijoj edukaciji bilo je vidljivo već na prvi pogled. Sudionike je dočekala dvorana ispunjena mirisom svježeg ružmarina, maslina, limuna i ostalih ljekovitih biljaka koje su krasile dvoranu.

Holistička Bura, u organizaciji doktorice Meri Bure, stručnjakinje za holistički pristup liječenju, ima dugoročno za cilj:

  • odgovoriti na sva važna pitanja vezana za dijagnostiku i terapiju štitnjače, debljine i umora kod žena
  • promovirati holistički pristup prevenciji i terapiji
  • promovirati zdravu prehranu i zdrav životni stil
  • stvoriti jedinstvenu interakciju između liječnika i pacijenata te liječnika specijalista i liječnika integralne medicine, pomoći im da se povežu i surađuju.

Uzrok kroničnih bolesti nikad nije samo jedan. Uzroci imaju posebnu interakciju među sobom, jedan drugoga podržavaju i zato postoji hijerarhija uzroka, hijerarhija simptoma i terapijska hijerarhija. Ako liječnik dobro liječi tijelo, a pacijent izabere ispravan životni stil za svoju psiho-fizičku konstituciju, postiže se bolja emotivna stabilnost koja utječe na zdravlje. To se zove holistička terapija i daje rezultate u roku od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci. No, po mom iskustvu za uspjeh ove terapije je izuzetno važna podrška liječnika na početku i podrška u trenucima slabosti”, ističe dr. Bura.

Holisticka Bura u Sibeniku

Paneli o emocijama, tijelu, prehrani, regeneraciji, antistresu

Kroz nekoliko zanimljivih panela govorilo se o zdravlju žene. Govorilo se o emocijama, tijelu, prehrani, regeneraciji, antistresu. Sve su to segmenti koji utječu na zdravlje žene. Naglasak je cijelo vrijeme bio na važnosti cjelovitog pristupa. Brojni stručnjaci dali su svoj doprinos i mišljenje.

Saznali smo kako emocije utječu na zdravlje tijela, na kronične bolesti, na štitnjaču. Što je u praksi zdrava prehrana, imaju li propusna crijeva kliničku važnost kod hormonskih disbalansa. Kako se regenerirati, kod koga i kada. Kako se obraniti od stresa. Kako sebi pomoći, od kuda krenuti.

Pričalo se i o problemu manjka posvećenosti. Mnogi stručnjaci nisu u mogućnosti posvetiti dovoljno vremena pacijentima. Dešava se da i nakon mnogobrojnih pretraga i medicinskih eksperata ponekad ostanemo prepušteni sami sebi, tražimo dijagnozu uz pomoć Googla. Previše online informacija stvara dodatni stres. Te informacije nemaju veze s nama i s našim životom. Nisu napisane za nas.

Holistički liječnik zna kako pomoći stručnim savjetom za prehranu, savjetom za detoksikaciju, savjetom za uzimanje preparata, savjetom o životnom stilu prema konstituciji i savjetom za anti-stres. Detoksikacija tijela je najčešće prvi korak za većinu ljudi. U zdravom tijelu je i zdrav duh.

Holisticka Bura paneli

Znakovi tijela su znakovi duše

Potrebno je posvetiti se sebi. Obratiti pozornost na znakove koje nam tijelo šalje. Znakovi tijela su znakovi duše. Potrebno je zapitati se koja negativna emocija prevladava u našoj svakodnevici.

Na pitanje što znači biti zdrav doktorica Bura odgovara: “To znači da sve žlijezde (hipofiza, štitnjača, gušterača, nadbubrežne žlijezde, jajnici, testisi) rade besprijekorno, da je kralježnica gipka, fleksibilna, zdrava i da se mi osjećamo mirno i sigurno (izostanak tuge, bijesa, straha).”

Pacijentice koje su prošle holistički pristup liječenju govorile su o svome iskustvu. Istaknule su da im je holističko liječenje otvorilo jedan novi svijet zdravlja. Više nisu morale same istraživati i isprobavati. Spoznale su vezu između fizičkog i psihičkog zdravlja, osvijestile način razmišljanja o sebi, počele upoznavati sebe i riješile mnoge negativne stavove te kroz nove navike u svom životnom stilu postigle stabilno fizičko zdravlje.

Sudionice na Edukaciji su imale priliku isprobati neke od proizvoda koje preporučuje dr. Bura, uživati u mirisima eteričnih ulja, masaži, relaksirati se na antistres vježbama.

Jaka bura koja je taj tjedan puhala simbolično je dala svoju potvrdu da je vrijeme za Holističku Buru, a sunčani listopadski vikend uveličao je cijeli događaj. Brojni sudionici edukacije pokazali su da je došlo vrijeme za holističku terapiju koja daje najbolja dugoročna rješenja.

Do sljedeće Holističke Bure pratite novosti na mulier.hr

Detaljnije o štitnjači čitajte u posebnom prilogu Večernjeg lista na 24 stranice koji je napisala dr. Meri Bura. Prilog izlazi u utorak 16.11.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI