zbog ove 3 stvari isplati se probuditi ranije

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Jutarnja rutina prilagođena vama

Većina savjeta kaže kako jutarnja rutina podrazumijeva buđenje u 5 ili čak 4 sata ujutro. Mi kažemo – nije bitno kada se probudite već što radite odmah nakon buđenja. Da li je to provjeravanje mailova i društvenih mreža ili pokretanje bujice nepovezanih misli? Ili nešto produktivnije? Razna istraživanja kažu kako bi za uspješan dan trebali raditi ove stvari nakon buđenja, a  prije nego krenete putem svakodnevnih obaveza.

Vrijeme za sebe

Početak dana ne bi trebao biti kaotičan čak i ako imate djecu, ljubimce, druge ukućane, suđe, doručak, ma što god. Ako je potrebno, probudite se prije svih, prilagodite ovo vrijeme sebi, ali nađite 20-ak tihih minuta prije nego krenete s obavezama. Nakon osobne higijene, odvojite nekoliko trenutaka i dišite, slušajte laganu glazbu, pojedite lagan i energičan doručak. Popijte omiljenu kavu ili čaj i pročitajte par redova knjige. Probajte se suzdržati od mobitela – imate cijeli ostatak dana za to. Jedan mali trik koji će vam pomoći u mirnom početku dana je i alarm na mobitelu. Pobrinite se da je laganije melodije i ugodan – bez brige, nećete ga prespavati!

Povezano: 12 korisnih savjeta koji će vam život učiniti boljim

Postavljanje namjere

Ovo možda zvuči kao nešto jako produhovljeno, ali u suštini to je odluka koju svakodnevno donosite – u sebi, na glas ili na papiru. Odlučujete da vam taj dan bude divan, najljepši do sada. To ne znači stavljanje ružičastih naočala. To znači da ćete, bez obzira što dan pred vama donosi, odabrati to dočekati smireno i s vjerom u sebe i svoje odluke. Za ovaj dio odvojite 10-ak minuta, možete i kratko meditirati ili afirmirati. Neki i pišu dnevnik zahvalnosti ili stvari za koje žele da se taj dan dogode. Odlično za pokretanje mašte i kreativnosti – čak i ako se ništa od napisanog ne ostvari. Poanta je u dobrom osjećaju, a njega onda slijede i dobre stvari, ljudi, situacije..

Povezano: Što je bullet journal i zašto bi ga svaka žena trebala voditi

Najveća stavka to do liste

Nakon laganog uvoda i početka dana primijetit ćete da ste spremniji, a možda i više motivirati za krenuti u dan. Bilo da na to do listi imate poslovne ili privatne obaveze (najčešće oboje), polako krećete s njihovim izvršavanjem. To može biti priprema doručka za školarce ili čitanje poslovnih mailova. No, idealno bi bilo da ovaj dio jutra iskoristite za najveću stavku liste. Možda čak i ne najveću, nego onu koju biste najradije izbjegli, ali mora biti obavljena. Ujutro imate najviše energije, posebice ako slijedite ove smjernice pa je tada i lakše obaviti ono za što nemamo puno volje. Ostatak dana i obaveza činit će vam se puno lakši i osjećat ćete se rasterećenom. A upravo tome služi dobro postavljena jutarnja rutina.





Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI