5 fora zanimljivosti koje sigurno niste znali o Valentinovu!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Fora zanimljivosti o Valentinovu

Oprezno s poklonima

Kažu da je u nekim zemljama običaj da muškarac na Valentinovo pokloni djevojci odjeću. Ako zadrži dar, znači da se odlučila udati za njega. Stoga oprezno s primanjem poklona, ako vaš plan za ovu godinu ne uključuje dugu bijelu haljinu.

Unosan “blagdan”

Ako ste mislili da je “pompa” oko Valentinova svake godine sve manja i “tko ga uopće više slavi”, prevarili biste se. Naime, svake se godine za Dan zaljubljenih pošalje oko milijardu čestitki. Za Božić se pošalje samo malo više od toga broja! Za Valentinovo se ujedno kupuje i najviše cvijeća (jednako kao i za Majčin dan). Čini nam se da bi i Valentinovo trebao postati praznik, slažete li se?

Rekordan poljubac

Osim cvijeća, čestitki i bombonijera, Valentinovo je i dan – poljubaca. A 2013. godine, na Valentinovo postignut je i svjetski rekord u najdužem poljupcu na svijetu! Naime, par Ekkachai Tiranarat i Laksana Tiranarat s Tajlanda, razmjenjivali su strastveni poljubac punih 58 sati, 35 minuta i 58 sekundi u sklopu eventa Ripley’s Believe It or Not. Eto današnjeg izazova za vas i partnera – probajte nadmašiti ovaj rekord!

Čokolada kao simbol ljubavi

Vjeruje se da je običaj darivanja čokolade povodom Dana zaljubljenih nastao u 19. stoljeću. Tada je Richard Cadbury napravio prvu bombonijeru. Danas se više od 25 milijuna bombonijera u obliku srca proda na Valentinovo. Samo u SAD-u se na današnji dan kupi čokolada u vrijednosti od jedne milijarde dolara. Čak i oni koji se nemaju običaj darivati za Valentinovo nekako ipak završe s čokoladom u ruci. 

Ruže, ali crvene

Ako pak ne kupujete čokoladu, moguće da je vaš odabir buket crvenih ruža. Legenda kaže da je to bilo omiljeno cvijeće rimske božice ljubavi Afrodite. Crvene ruže i danas se smatraju cvijećem ljubavi, a sama boja simbolizira snažne romantične osjećaje i strast. U SAD-u se na Valentinovo proda više od 189 milijuna ruža. Vjerujemo da ni ostatak svijeta ne zaostaje jer tko bi odolio ovom čarobnom danu!

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI