Bronzer je idealan za jesenski make up, naučite ga pravilno nanijeti!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Kako nanijeti bronzer za WOW efekt

Ako niste tip za šljokice, možda ste do sada izbjegavali bronzere. Ili jednostavno ne znate kako nanijeti bronzer, a da ne izgledate kao “disko diva”. Pomoću ovih savjeta, nanošenje bronzera bit će jednostavno i lako, a ubrzo se nećete željeti šminkati bez njega kao završnog toucha!

Prava tekstura čini razliku

Bronzeri dolaze u 3 različite teksture: tekući bronzer, u kremi ili u puderu. Iako neki make up savjetnici preporučuju nanošenje prstima, iskustva žena kažu kako je četkica ipak bolji izbor, za sve 3 teksture. Ako baš želite koristiti ruke, možete ga prvobitno nanijeti tako pa četkicom doraditi. Ovisno koliku jaku podlogu stavljate, prema tome odaberite i teksturu pudera. Kod full make up gdje nanosite i podlogu i puder, birajte tekući bronzer ili u kremi. Za svakodnevni look uz primer ili lagani puder, dobar izbor bit će i bronzer u obliku pudera.

Nijansa prilagođena vašem tenu

Ako imate jako blijedu kožu i inače izbjegavate sunce, nemojte misliti da je najsvjetlija nijansa bronzera pravi izbor za vas. Upravo suprotno – na takvom tipu kože može ostavljati narančaste tonove. Stoga birajte svijetlo sivo do smeđu nijansu i izbjegavajte one bronzere koji sadrže narančasti podton. Za nešto tamniji, ali i dalje svijetao ten najbolji izbor su zlatni tonovi s bijelim highlight efektom i mat teksture.

 

Srednje tamnoj i maslinastoj puti odgovaraju brončani bronzeri, poput onih tamnijih nijansi u contour paletama. Ako ste baš tamnoputi, birajte narančaste nijanse s bakreno bijelim highlight efektom. Poigrajte se teksturama, ali i nijansama! Možda ćete stvoriti vlastitu savršenu kombinaciju za vaš ten. Svakako je dobro kombinirati i mat i sjajne teksture kako biste postigli zdravi glow efekt, a ovisno o dobu dana i prilici, nanesite ga u većoj ili manjoj mjeri.

Povezano: 5 dragocjenih savjeta profesionalne vizažistice koji će vam olakšati šminkanje

Kako nanijeti bronzer

Ako radite konturiranje lica onda se mat bronzer stavlja prije sjajnog. Ali ako se radi o svakodnevnoj primjeri, bronzer u pravilu ide kao posljednji touch, nakon pudera, maskare i ruža. Možete ga kombinirati s rumenilom ili ga samostalno nanijeti. Rumenilo se nanosi na obraze, a bronzer ispod jagodica obraza, po crti lica nastaloj nakon što skupite usta kao da šaljete poljubac. Ako nanosite samo bronzer, tada ga povucite preko cijele te linije. Sjajne bronzere s bijelim highlightom slobodno nanesite i u ugao svakog kapka, ispod luka obrva te na vrh gornje usnice za svečanije prilike.

Source link

Autor

PODIJELI