Donosimo 3 odlična trika uz koje ćete vizualno povećati prostoriju

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Kako vizualno povećati prostoriju

Ne morate odmah rušiti zidove ili tražiti veći stan. Isprobajte ove trikove koji će vam pomoći vizualno povećati prostoriju. Ugodan prostor važan je kako biste se dobro osjećali, a ako “potajno priželjkujete” malo veću kvadraturu, evo kako to vizualno postići.

Birajte tamnije boje

Zvuči čudno, zar ne? Obično se kaže da svijetle boje čine prostor većim, prostranijim. Iako bijela boja čini prostor otvorenijim, kada je nešto tamno, našem umu se čini udaljenije. Odaberite srednje ili jače tamnu boju za zidove i neka bude neka cool nijansa za dodatan touch. Dizajneri preporučuju indigo plavu, zagasito zelenu ili mat sivu boju. Ako niste pobornik tamnih zidova, obojite samo jedan za početak i uz njega dizajnirajte tamnije dodatke, police, ukrase. Tamnije boje mogu biti itekako opuštajući i pomoći da lakše zaspite pa su odličan izbor i za spavaću sobu. Također izbjegavajte tapete ili ukrasne uzorke. Ako ih baš jako volite, ograničite ih na sjenilo od lampe ili jednu manju sliku.

Obratite pažnju na pod

Kod manjih prostora pod je jednako važan kao i bilo koji drugi dio sobe. Bilo da imate pločice, laminat ili parket, pobrinite se da je cijeli pod ispunjen upravo time. Nemojte birati kombinaciju pločica i drvene podloge. Izbjegavajte i tepihe jer ćete vizualno “prekinuti” prostoriju i smanjiti je. Ako biste ipak voljeli staviti tepih, neka ide od ruba do ruba ili gotovo do ruba za vizualnu prostranost.

Oprezno s ukrasima

Jedini ukras koji je poželjno imati u manjim prostorijama je – ogledalo i to većih dimenzija. Ukoliko prostorija sadrži ormare, birajte fronte s ogledalima umjesto klasičnih vrata ormara. Ako se radi o sobi u kojoj se nalazi bračni krevet, razmislite o onom bez uzglavlja. Tako ćete također vizualno povećati prostoriju, a boju posteljine uskladite s bojom zidova ako je moguće.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI